Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a luat act asupra organizării de către Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), a evenimentului sub titulatura frauduloasă de Topul Național al Firmelor din România, arată un comunicat transmis vineri de CCIR. Camera de Comerț realizează, începând din 1994, Topul Național al Firmelor (TNF), fiind singura organizație din România abilitată printr-o lege organică să stabilească o astfel de ierarhie la nivelul întregii țări. În plus, titulatura Topul Național este marcă înregistrată a CCIR, se spune în document.

Mihai DarabanFoto: Hotnews

”Din nefericire, mascarada organizată de către CNIPMMR a expus mediatic înalți demnitari ai Statului Român, fără ca aceștia să fie informați că asistă la un eveniment care contravine normelor în vigoare.

Constatând această situație, CCIR își rezervă dreptul de a acționa pe cale legală CNIPMMR, pentru ca astfel de evenimente care eludează normele legale din România să nu mai poată fi organizate în viitor și să aducă prejudicii de imagine persoanelor implicate”, spun reprezentanții CCIR.

Reamintim că Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) lansează vineri "Topul Naţional al Firmelor Private din România". La eveniment urmează să fie premiate companiile româneşti care au înregistrat performanţe economice notabile şi au sprijinit dezvoltarea economiei româneşti.

În cadrul evenimentului urmează să ia cuvântul preşedintele CNIPMMR, Florin Jianu, şeful Guvernului, Ludovic Orban, consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.