​În ultimii ani am văzut semnale slabe și mixte care au fost transmise investitorilor străini prin schimbări de legislație și de reglementare, a declarat Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments şi manager de Fond al Fondului Proprietatea, într-o conferință online. „Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru acționarii care au în vedere o investiție în țară este să le oferi stabilitate și predictibilitate. Asta va fi cheia care va aduce multe investiții în România”, a spus el.

Johan Meyer - CEO Franklin TempletonFoto: Hotnews

Potrivit acestuia, listarea Hidroelectrica este prioritară pentru Fondul Proprietatea.

„Din păcate, mediul politic cu schimbarea legislației nu au fost propice pentru a progresa cu listarea. Cea mai mare frustrare este deconectarea dintre Guvern și Parlament. Asta creează o barieră nu numai pentru Hidroelectrica, dar și pentru multe alte companii care doresc să investească în economia românească”, a spus Meyer.

Potrivit acestuia, cu cât se rezolvă mai repede situația, cu atât mai bine, nu numai pentru Hidroelectrica, dar pentru piața românească de capital, economie.

• În ultimii ani am văzut semnale slabe și mixte care au fost transmise investitorilor străini prin schimbări de legislație și de reglementare. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru acționarii care au în vedere o investiție în țară este să le oferi stabilitate și predictibilitate. Asta va fi cheia ce va aduce multe investiții în România.

El a mai afirmat că Hidroelectrica este gata să facă pasul spre IPO, dar este nevoie de suport politic.

De asemenea, a mai arătat că din comunicarea avută cu Guvernul a reieșit că ar fi de acord cu o listare.

„Desigur, vin alegerile și credem că va fi un progres semnificativ cu privire la acest lucru după ce trecem de luna decembrie”, apreciază Meyer.