Mihai Chirica: La Ministerul Dezvoltării, Mediului, Fondurilor Europene există prea multă birocrație, prea multe termene care întârzie nejustificat. Exemplul Spitalului Regional de Urgență
„La ministerul Dezvoltării, la Ministerul Mediului, uneori și la Ministerul Fondurilor Europene există prea multă birocrație, prea multe termene care întârzie nejustificat de mult obținerea unor documente pentru care pierdem competiții cu alte orașe mari din state europene unde lucrurile acestea se petrec mult mai repede decât la noi”, a spus Chirica.
• Gândiți-vă cât durează în România să obții un aviz integrat de mediu. Nejustificat de greu se întâmplă acest lucru și pentru investiții publice.
El a dat un exemplu cu privire la obținerea avizului de mediu la Spitalul Regional de Urgență, „proiectul statului, pe terenul statului, în România”.
„Mai bine de un an și jumătate (durează n.r.), într-o zonă în care nu reprezenta probabil niciun interes deosebit din punct de vedere al mediului, nici rezervație nu e, nici zonă protejată, nicio vietate care să fi atras atenția într-un mod deosebit. Pur și simplu trebuia eliberat un aviz integrat de mediu”, a precizat el.
• Încă mai avem mult de făcut până când mediul de afaceri se va simți foarte stăpân pe situație atunci când vine să investească în România.
• Stabilitatea statului de drept e foarte importantă pentru cei care vin să investească, mai ales din afara granițelor țării. La fel și stabilitatea legislației fiscale, pedictibilitatea cursului economic și financiar al statului în care investesc.

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
De asta votez USRplus, sa schimbam lucrurile in bine!
Digitalizarea e o foarte buna ocazie de a reduce cat mai mult birocratia si cosmarul "dosarului cu sina" !
Vointa politica a fost superficiala, practic inexistenta, pt ca toate partidele care s-au perindat la Putere au folosit administratia pt a oferi sinecuri la zeci de mii de activisti si politruci.
Vom vedea dupa alegeri daca Romania va avea o majoritate parlamentara si guvernamentala suficient de larga pentru a lua masuri "nepopulare".
Electoratul, daca vrea mai putini chelneri si gropari de meserie numiti "manager de spital" sau dansatoare din buric admise cu note maxime la DSP-uri, sa voteze "util", sa dea Romaniei o majoritate puternica.
Vrea "poporul" o guvernare de stanga ?
Sa voteze cu PSD-ProRomania (stanga social-democrata si social-liberala) si cu USR+ (stanga progresista).
Vrea "poporul" o guvernare de dreapta ?
Sa voteze masiv cu PNL-PMP (dreapta liberal-conservatoare).
Primarii si organizatiile sa se mobilizeze pe cat de mult posibil daca vor ca partidele lor sa ajunga la guvernare.
Situatia cea mai proasta pt Romania ar fi aceea in care nici un bloc (stanga sau dreapta) nu ar obtine o majoritate clara.
Am asista iarasi la nesfarsite santaje UDMR, amenintari si reprosuri USR, tradari Ponta-ProRomania, aliante "contra naturii", mafii si grupari de interese PSD, adica un circ politico-mediatic.
Ideal ar fi ca PNL-PMP sa obtina majoritate simpla, dupa redistribuire si sa faca o alianta cu USR+ daca se vrea o majoritate care sa permita modificari ale Constitutiei.
Doar o astfel de majoritate, stabila pe 4 ani, ar da curaj pt a curata administratia de sute de mii de impostori si nulitati.
Sau a scuza că nu vei face nimic!