În 2006-2007 era aceeași problemă cu forța de muncă în Timișoara, a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, în Timiș. „Eu am încredere că dumneavoastră (oamenii de afaceri n.r.) veți găsi soluții. Atâta timp cât nu vă pune piedici statul, veți găsi soluții să atrageți forță de muncă. Nu aici e problema. Știu că în perioada aceea când lucram în 2007, 2008, 2009 se ducea forță de muncă din Moldova în România. Nu din Republica Moldova, era aici și venea aici”, a spus el.

HotNews.roFoto: Hotnews

• Ni se fură forță de muncă peste graniță în Ungaria. Cu autobuzul pleacă dimineața și se întorc seara.

„Antreprenorii vor găsi soluții atâta timp cât noi nu vom pune piedici. O piedică este dinamica salariului minim. A fost o problemă pentru dvs. relativ la ce se întâmplă în jurul nostru: Ungaria, Serbia și așa mai departe. (O altă piedică este n.r.) modul haotic în care a fost reglementat sistemul fiscal din România, cu 500 de modificări ale Codului fiscal în 2017-2018, accize și taxe scoase apoi reintroduse și cu OUG 114 care a cam pus capac la toată lumea. Nu vor mai fi astfel de surprize în perioada următoare”, a explicat ministrul Finanțelor Publice.

• În ceea ce privește salariul minim, știți foarte bine că anul trecut am ales o formulă clară, transparentă prin care legăm salariul minim de dinamica reală economiei, de productivitate. Încercăm să nu creem costuri suplimentare prin măsurile pe care le luăm și să eliminăm această problemă de predictibilitate.