S&P Global: Datoria mondială va ajunge la 200.000 de miliarde de dolari la finele anului
"Ponderea datoriei mondiale în PIB a urmat un trend crescător de mai mulţi ani, pandemia pur şi simplu a exacerbat această creştere", arată un raport al S&P.
În pofida acestei creşteri semnificative şi a unui val de insolvenţe care ar urma să aibă loc anul următor, agenţia de evaluare nu se aşteaptă la o criză majoră în acest moment. "Preconizata creştere cu 14 puncte procentuale a aportului datorie mondială-PIB în 2020 este puţin probabil să provoace o criză a datoriilor pe termen scurt, cu condiţia ca economiile să îşi revină, vaccinurile să fie distribuite la scară largă, dobânzile să rămână la un nivel foarte scăzut iar comportamentul de împrumut să se modereze", susţine S&P Global.
Potrivit agenţiei de evaluare, dacă economia mondială îşi revine după pandemie, raportul datorie mondială-PIB ar urma să se reducă până la 256% în 2023. "Ne aşteptăm ca ritmul de creştere a datoriilor companiilor, guvernelor şi gospodăriilor să se reducă, aşa cum se întâmplă de obicei după recesiuni", subliniază S&P Global.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"