Topul celor mai bune şcoli europene de afaceri în 2020 este dominat de cele din Franţa, care au cele mai bune programe de master şi cursuri pentru cadrele de conducere, conform clasamentului realizat de publicaţia britanică The Financial Times (FT), citată de Agerpres. London Business School (LSB), care a fost numărul unu în perioada 2015-2019, este acum pe locul doi. Patru instituţii din Paris şi din jur - HEC Paris, Insead, Essec şi ESCP - sunt în top zece al clasamentului realizat de FT al celor mai bune 90 de şcoli de afaceri din Europa, care include 22 de şcoli franceze.

BusinessAcademyFoto: LINK Academy

Eloic Peyrache, decanul interimar al HEC Paris, spune că una din explicaţiile performanţei instituţiei o reprezintă investiţia în Masterul în Administrarea Afacerilor (MBA) şi atragerea studenţilor străini.

"Am devenit parteneri globali ai companiilor care vin să recruteze de la noi forţă de muncă pentru posturi din întreaga lume", a explicat Peyrache.

Marea Britanie are două instituţii în top 10: London Business School şi Oxford Said, trei în top 20: Warwick, Cambridge Judge şi Imperial, iar în topul celor mai bune 90 de şcoli de afaceri din Europa sunt 19 şcoli de afaceri din Regatul Unit.

Clasamentul celor 90 de şcoli se bazează pe performanţele lor în domeniile: Master în Administrarea Afacerilor (MBA), Executive MBA, Master în Management şi doi indicatori pentru educaţia pentru cadrele de conducere.

În ultimele luni a sporit interesul pentru şcolile europene de afaceri, chiar dacă pandemia de coronavirus (Covid-19) a dus la desfăşurarea online a celor mai multe cursuri, iar companiile şi-au redus bugetele pentru instruirea angajaţilor.