Deutsche Bank și Google Cloud au finalizat un parteneriat strategic, multi-anual, pentru a accelera tranziția băncii la cloud și a genera produse și servicii inovatoare împreună. Este primul parteneriat de acest fel din industria serviciilor financiare. DB Global Technology, centrul de tehnologie al Deutsche Bank de la București, face parte din acest proiect tehnologic de amploare și a început deja constituirea unei echipe locale de specialiști în tehnologii cloud.

Deutsche BankFoto: Hotnews

Pe scurt:

  • Deutsche Bank și Google Cloud vor inova împreună următoarea generație de servicii financiare bazate pe cloud
  • Trecerea băncii la cloud va aduce o reziliență mai bună și o capacitate mai mare de a dezvolta produse și servicii la costuri reduse
  • Colaborarea în domeniul inovației a început deja și are în vedere noi produse de creditare, o interfață unică pentru toate produsele de retail și extinderea platformei Autobahn
  • Deutsche Bank și Google Cloud intenționează să co-inoveze alături de companii de tip start-up și fintech și au în plan să facă produsele Deutsche Bank disponibile pe Google Cloud Marketplace, fiind primele produse bancare oferite astfel

Pentru clienții Deutsche Bank, parteneriatul va aduce noi modalități de dezvoltare și punere la dispoziție a produselor și serviciilor. Prin dezvoltarea mai rapidă a aplicațiilor și utilizarea unor instrumente avansate de inteligență artificială și analiză a datelor, banca va putea răspunde cu mai multă flexibilitate și acuratețe la nevoile clienților.

“Astăzi deschidem un nou capitol pentru Deutsche Bank”, a declarat Bernd Leukert, Chief Technology, Data and Innovation Officer al Deutsche Bank și Membru al Consiliului de Administrație. “Cu Google Cloud alături, avem un partener strategic care va contribui la accelerarea transformării noastre tehnologice, ne va permite să utilizăm datele mai inteligent și ne va asigura un mediu flexibil și sigur care ne va permite să oferim rapid noi produse și servicii. Acesta este cadrul în care vom pune împreună punctele forte ale domeniului bancar și ale tehnologiei în beneficiul clienților noștri.”

“Opțiuni self-service mobile, recomandări având la bază inteligența artificială și alte elemente de inovație transformă experiența bancară pentru clienții companii și persoane fizice din întreaga lume”, a declarat Rob Enslin, Președinte, Google Cloud. “Parteneriatul nostru cu Deutsche Bank va genera noi elemente de inovație și va transforma industria serviciilor financiare într-un promotor al tehnologiei. Deutsche Bank este un pionier în industrie și suntem încântați să încheiem un parteneriat cu un lider de piață atât de important.” Se lucrează deja la câteva proiecte în cadrul parteneriatului:

• Noi produse de creditare care să susțină modele de “plată în funcție de utilizare” ca alternativă la achiziția de bunuri (asset-as-a-service);

• Stabilirea unei interfețe unice, intuitive, pentru clienții persoane fizice din Germania pentru a vizualiza mai ușor gama produselor Deutsche Bank și Postbank;

• Extinderea platformei Autobahn, aplicația pentru servicii electronice pentru clienți companii și instituționali, care va genera recomandări și experiențe mai personalizate.

În etapa următoare, Deutsche Bank și Google Cloud intenționează să inoveze împreună cu companii de tip start-up și fintech care pot susține obiectivele băncii privind clienții si transformarea tehnologică. În plus, pentru a crește numărul de clienți, Deutsche Bank are în plan să adauge produsele sale Google Cloud pe Google Cloud Marketplace, ceea ce va determina o creștere a gradului de adopție a noilor servicii și soluții cloud ale băncii.

Trecerea la Cloud va permite Deutsche Bank să beneficieze de un mediu pentru aplicații foarte actual și pe care îl poate gestiona în totalitate. Va crește astfel gradul de flexibilitate și reziliență, cu accent ferm pe păstrarea în siguranță a datelor despre clienți și a informațiilor despre activele Deutsche Bank.

Deutsche Bank poate alege regiunile în care vor fi lansate aplicații, putând aplica preferințe sau reguli privind localizarea datelor. Aplicațiile Deutsche Bank vor cripta date statice și în tranzit. Google Cloud va pune la dispoziția Deutsche Bank funcționalitatea care îi va permite acesteia să își gestioneze propriile chei de criptare.