Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunța pe 30 noiembrie, într-o întâlnire cu oamenii de afaceri din Timiș, că pentru procedura de reeșalonare este posibil să fie decalat termenul de la 15 decembrie până la 15 ianuarie. Între timp au fost alegerile, iar premierul Ludovic Orban a demisionat, așa că Guvernul actual nu poate da OUG pe această tema. De asemenea, un clip video publicat joi de Ministerul Finanțelor pe Facebook anunță că data limită este 15 decembrie pentru depunerea cererii de eșalonare simplificată.

Ministerul Finantelor PubliceFoto: Hotnews

UPDATE: Clipul video publicat de Ministerul Finanțelor în cursul zilei de astazi nu mai poate fi accesat

UPDATE 1: Clipul a fost publicat din nou

Procedura de eșalonare simplificată a datoriilor din perioada de urgență și de alertă a fost publicată în Monitorul Oficial pe 19 noiembrie (e vorba de ordinul ANAF ce a sosit după Ordonanța de Urgență 181/2020).

OUG 181 prevede că eșalonarea se acordă pe o perioadă de maxim 12 luni. Eșalonarea la plată nu se acordă pentru sume de până la 500 de lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv 5.000 de lei, în cazul persoanelor juridice. Contribuabilii care au datorii peste acele sume trebuie să depună o cerere până la data de 15 decembrie 2020 inclusiv, sub sancțiunea decăderii. Adică, dacă până în 15 decembrie nu și-a exprimat această opțiune de a beneficia de această facilitate, nu mai poate accesa această eșalonare la plată.

Pentru mai multe detalii citește: Procedura de eșalonare simplificată a datoriilor de după starea de urgență, în Monitorul Oficial. De la depunerea cererii, la graficul de eșalonare