​Luni s-au listat titlurile de stat Fidelis pe piața românească de capital. Este vorba despre emisiunile pentru care românii au subscris în noiembrie peste 2,7 miliarde lei: două în moneda națională pe 1 și 3 ani, respectiv una în euro pe 5 ani. Cumulat, pe cele trei emisiuni, valoarea totală a tranzacțiilor în această săptămână se ridică la 75 milioane lei.

FidelisFoto: MFP

Tranzacțiile pe cele trei emisiuni:

1 an (lei) – aproape 0,8 milioane lei

3 ani – 9,2 milioane lei

5 ani – 13,3 milioane euro

Prețul la închidere vineri pe cele trei emisiuni:

1 an (lei) – 100,7 lei/titlu

3 ani (lei) – 101,3 lei/titlu

5 ani (euro) - 101,3 euro/titlu

De precizat că românii au achiziționat titlurile cu 100 lei/titlu, respectiv 100 euro/titlu.

În mod normal, atunci când se listau titlurile de stat cumpărate de români, Ministerul Finanțelor și Bursa de Valori București făceau asta public printr-un eveniment la care și ministrul de resort făcea câteva declarații în cursul dimineții. Adică un soi de laudă cu marea realizare. Chiar a atras bani mulți: 2,7 miliarde lei. Totuși, de data aceasta: liniște. Fidelis s-a listat, Ministerul Finanțelor nu a dat nici măcar un comunicat în care să anunțe suma pe care o știm cu toții, e publică, și eventual câți români au avut încredere să achiziționeze titlurile.

Pentru mai multe detalii citește: Titlurile Fidelis s-au listat în liniște pe piața românească de capital/ Răspunsurile la unele dintre cele mai frecvente întrebări