Bancherii și asigurătorii care lucrează direct cu publicul au solicitat includerea în categoria celor ce își desfășoară activitatea în sectoarele economice vitale avute în vedere în etapa a-II-a de vaccinare

de DP     HotNews.ro
Vineri, 18 decembrie 2020, 4:31 Economie | Finanţe & Bănci


Scrisoarea patronatelor din bănci si asigurari
Foto: Hotnews
Angajații din bănci și din asigurări care lucrează direct cu publicul ar putea fi incluși în categoria persoanelor ce își desfășoară activitatea în cadrul sectoarelor economice vitale avute în vedere în etapa a-II-a de vaccinare, dacă Guvernul va da curs solicitării transmise joi seara de Consiliul Patronatelor Bancare din România, Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci și Patronatul Industriei Asigurărilor din România. Demersul acestora este unul normal, ținând cont că și în SUA, tellerii băncilor și asiguratorii care lucrează direct cu publicul sunt incluși în categoria celor prioritari.

”Ne adresăm dumneavoastră pe această cale cu privire la Strategia națională de vaccinare împotriva COVID-19, astfel cum a fost aceasta aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 1031/2020, pentru a vă solicita completarea acesteia cu includerea salariaților din sistemul financiar, bancar și din domeniul asigurărilor, cu precădere a celor care au contact direct cu publicul, în categoria persoanelor ce își desfășoară activitatea în cadrul sectoarelor economice vitale avute în vedere în etapa a-II-a de vaccinare”, arată textul scrisorii, consultat de HotNews.ro.

”În cadrul punctului 4 din Strategia de Vaccinare adoptată de Comisia Europeană, sunt propuși pentru a fi vaccinați cu prioritate „angajații care nu se pot distanța social”, angajații din bănci și asigurări aflându-se în această situație. În acest context subliniem faptul că, în conformitate cu prevederile OUG nr. 98/2010 privind identificarea, desemnarea și protecția infrastructurilor critice, societățile bancare și cele de asigurări sunt parte din infrastructura critică națională și este imperativ necesar ca acestea să poată asigura continuitatea prestării serviciilor bancare și de asigurări către populație și companii în condiții optime, cu asigurarea condițiilor adecvate pentru evitarea riscurilor sanitare legate de infectarea cu virusul SARS-CoV-2, ce cauzează boala COVID-19”, mai precizează documentul.

Potrivit textului scrisorii transmise joi seara, ”în cadrul sectorului de activitate activează o serie de companii ce se află în prima linie a acțiunilor de sprijin a populației în perioada de criză, precum (i) instituțiile de credit, care trebuie să asigure buna funcționare a serviciilor bancare, astfel încât populația și companiile să aibă acces la servicii și la resurse financiare în actualul context economic și social, și (ii) societățile de asigurări, care trebuie să poată interveni prompt în constatarea unor daune suferite de către persoanele asigurate și să poată indemniza prompt persoanele asigurate sau terții prejudiciați care au avut neșansa de fi victimele unor evenimente asigurate produse în această perioadă”.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2046 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Vaccinare (Vineri, 18 decembrie 2020, 6:41)

  Grasul [utilizator]

  Sunt și categorii de oameni cu capul pe umeri care înțeleg ca trebuie sa se protejeze prin vaccinare, din opiniile unora ascultate la radio sau TV mi se părea ca romanii nu vor sa se vaccineze.
 • 0 (2 voturi)    
  Da da da (Vineri, 18 decembrie 2020, 7:52)

  Agripin [utilizator]

  Da asa trebuie!

  Dar sa fie adaugati si cei din top managementul bancilor. De la Secretariat General in sus (vice presedinti, presedinti, tot consiliul de administratie, CEO, directori generali si directorii de la juridic).

  Secretariatul General al bancilor din top 3 ar trebui sa fie chiar primele, BCR, BT si BRD.

  Avem nevoie se de ei sanatosi!
 • +1 (1 vot)    
  avand in vedere stresul (Vineri, 18 decembrie 2020, 8:29)

  zot [utilizator]

  nu trebuie uitati MAGISTRATII; ce rost are sa ii platim
  cat pot ei numara daca nu se bucura de acesti bani;
  daca le-am recunoscut stresul, importanta, unicitatea
  activitatii lor, corectitudinea indubitabila, generala si fara exceptii a activitatii lor, propun vaccinarea lor inaintea
  corpului medical, in acest fel CEL DE SUS poate face
  dreptatea pe care parlamentarii nu o mai pot (?) REface
 • -1 (1 vot)    
  toti (Vineri, 18 decembrie 2020, 16:49)

  gicutotala [utilizator]

  e speciali în țara asta.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by