​DOCUMENT

Proiect: înghețarea salariilor bugetarilor, vouchere de vacanță de 1.450 lei, punctul de amendă tot 145 lei. Firmele și persoanele fizice vor avea ocazia să apeleze la eșalonarea simplifcată până în 31 martie

de Florin Barbuta     HotNews.ro
Luni, 28 decembrie 2020, 18:54 Economie | Finanţe & Bănci


Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews
Salariile bugetarilor, precum și nivelul sporurilor vor fi înghețate la nivelul acestui an, conform unui proiect publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP). Acesta mai prevede continuarea acordării voucherelor de vacanță în cuantum de 1.450 lei, precum și suspendarea aplicării pensiilor speciale pentru primari până la 1 ianuarie 2022.

Proiect masuri fiscale si bugetare 2021

Proiectul mai prevede:

 • Suspendarea aplicării pensiilor speciale pentru primari până la 1 ianuarie 2022.
 • Punctul de amendă se va menține la 145 lei.
 • Va fi decalat și un articol din legea privind salarizarea bugetarilor care prevede o indemnizație de vacanță la nivelul unui salariu de baza brut. Noul termen: 1 ianuarie 2022.
 • Pentru realizări deosebite și pentru recompensarea unei activități de notorietate în domeniul culturii, științei și sportului exista o indemnizație de merit egală cu 3 salarii minime brute pe țară, neimpozabilă. Proiectul de mai sus spune că în anul 2021, cuantumul lunar al indemnizației de merit se menține la nivelul de 6.240 lei.
 • În ceea ce privește venitul minim de incluziune (acel Lege care prevedea un beneficiu de asistenţă socială acordat familiilor şi persoanelor singure aflate în situaţie de dificultate, în scopul prevenirii şi combaterii sărăciei şi riscului de excluziune socială), acesta va intra în vigoare la data de 1 aprilie 2022.
 • De anul viitor ar fi trebuit ca începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2021, cadrele didactice din domeniul medico-farmaceutic din universități să primească o indemnizație lunară egală cu 50% din salariul de bază al funcției de medic, medic stomatolog sau farmacist, corespunzător vechimii în muncă și gradului profesional deținut. Ei bine, acest lucru se va aplica, de fapt, din 2022, conform proiectului citat.
 • Pensiile de serviciu ale multor categorii de bugetari, de la parlamentari, la cele militare de stat nu se vor actualiza cu rata inflației în 2021.
 • Voucherele de vacanță ale bugetarilor, în cuantum de 1.450 lei, se vor emite doar în format electronic.
 • Vor fi scutite de taxa pe valoarea adăugată cu drept de deducere livrările de dispozitive medicale pentru diagnosticul in vitro al COVID-19, de vaccinuri împotriva COVID-19, precum și serviciile de vaccinare și testare aferente, altele decât cele scutite de TVA conform art. 292 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, efectuate până la data de 31 decembrie 2022.
 • Până la data de 31 decembrie 2021, operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce funcţionează pe bază de plăţi cu cardul, precum şi de acceptatoare de bancnote sau monede, după caz, au obligaţia de a dota automatele comerciale cu aparatele de marcat electronice fiscale
 • Termenul din OUG 69 (acea amnistie fiscala la penalități) va fi 31 martie 2021 (acum e 15 decembrie)
 • Pentru procedura de esalonare simplificată a datoriilor, persoanele fizice si firmele pot depune o cerere la organul fiscal și în perioada 1 ianuarie 2021-31 martie 2021 inclusiv, sub sancţiunea decăderii. La cerere, debitorul poate anexa graficul de eşalonare cuprinzând cuantumul propus al ratelor de eșalonare.
 • Rambursarea TVA cu control ulterior are un nou termen: 31 martie 2021
Pe lângă proiectul descris mai sus, nota de fundamentare vorbește sancțiuni drastice pe care le-ar primi companiile pentru neconectarea la ANAF. În acest sens s-a decis prorogarea termenului până la 31 martie. Practic, după această perioadă urmeză sancțiunile.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

36239 vizualizari

 • -23 (45 voturi)    
  100% (Luni, 28 decembrie 2020, 18:58)

  Mazeta [utilizator]

  Băi, dar nu una sau două, ci toate aceste măsuri apar în programul de gubernare PNL-USR-UDMR. Bravo, chiar nu mă așteptam!
  • +15 (29 voturi)    
   huh (Luni, 28 decembrie 2020, 19:33)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Voi nu sarbatoriti Craciunul cu restul crestinilor??
   Ca ati postat non stop in ultimele 7 zile.
   • +15 (31 voturi)    
    nuuuu (Luni, 28 decembrie 2020, 19:39)

    doejohn [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

    Ei il sarbatoresc candva prina ianuarie!
    • +5 (11 voturi)    
     huh (Luni, 28 decembrie 2020, 20:58)

     transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui doejohn

     Pai nu's crestini? Ca Putynelul se pozeaza cu Sfanta Cruce mai dihai ca Becali.
     Ce fel de crestin esti daca nu sarbatoresti Nasterea Domnului?
     • +3 (9 voturi)    
      Pai sarbatoresc Craciunul , (Luni, 28 decembrie 2020, 22:24)

      kokos [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

      dar dupa alt calendar , la ei e in 7 ianuarie!
     • 0 (2 voturi)    
      Cine mai e crestin in realitate astazi? (Marţi, 29 decembrie 2020, 11:30)

      dezamagitul [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

      Chiar si in Polonia una dintre cele mai crestine tari , din cauza comportamentului liderilor biserici si dorinta de imbogatire nemasurata au ajuns ca biserica sa mai aiba audienta 40 % .
      Majoritatea pseudo crestinilor de azi sant crestini de Craciun si de Pasti ,ca este rost de chefuiala de parca nu ar fi mancat de un an. Unde mai sant rugacinile si credinta cu adevarat in Dumnezeu si Isus?Multi cheflii al caror obiectiv principal in viata este sa fie chefuri cat mai multe si munca cat mai putina. La romani ar fi bine sa fie o singura zi de munca pe luna care sa fie ziua de salariu. Nu stiu cum stam cu rata sinuciderilor , deoareca multi sant morti fara chefuiala , cu orice prilej: iarba verde ,nunti, botezuri ,week end-uri la mare si la munte . Pupat moaste care te fac santos si iti da intelegere in casa . Doamne fereste sa tina mult aceasta pandemie ca multi se vor sinducide.
   • +1 (5 voturi)    
    deci (Marţi, 29 decembrie 2020, 9:41)

    Harapp [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

    La rusi Craciunul e la 13 zile dupa al nostru
 • +25 (37 voturi)    
  foarte corect (Luni, 28 decembrie 2020, 19:03)

  Bokila [utilizator]

  iar aberatiile de pensii speciale pentru primari si ceilalti alesi locali trebuie eliminate la momentul transformarii in lege a codului administrativ care acum e doar oug.
  • +13 (39 voturi)    
   CE-I CORECT?????? (Luni, 28 decembrie 2020, 19:16)

   Tayen [utilizator] i-a raspuns lui Bokila

   Voucherele de vacanță sunt corecte???????
   Salariile uriașe, duble ca medie, față de mediul privat sunt corecte????
   norma de hrană, de 1100-1200 de lei este corectă????
   • -7 (33 voturi)    
    Asa-i bre, trebuie sa moara capra vecinului! (Luni, 28 decembrie 2020, 21:33)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

    Asa-i bre, trebuie sa moara capra vecinului!

    Sa taiati salariile bugetarilor, nu sa cresteti salariile privatilor. Tipic romanesc, muri-i-ar capra bulgarului!
    • -7 (15 voturi)    
     Comentariul? (Luni, 28 decembrie 2020, 23:04)

     Tayen [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     Nu vă este rușine? Știm, nu vă este, dar chiar așa!?
    • +6 (24 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Marţi, 29 decembrie 2020, 0:15)

     [anonim] i-a raspuns lui newlook

     • -1 (11 voturi)    
      Si cu ce te ajuta daca moare capra bulgarului? (Marţi, 29 decembrie 2020, 3:35)

      newlook [utilizator] i-a raspuns lui

      Si cu ce te ajuta daca moare capra bulgarului?

      "Ai o mica firma?" Bravo, aplauze. (Am si eu, in alta tara, da' nu e relevant.)
      Si, daca "ai o mica firma", cu exceptia situatiei in care esti deja abonat la contracte de stat, cum sunt 80% din "micile firme" ale securistilor SRI...
      ...deci, chiar daca esti "securist nou, cu o mica firma" si nu ai contracte cu statul, cu ce te ajuta daca scad veniturile bugetarilor, recte veniturile unor categorii mari de potentiali clienti?
      • +3 (9 voturi)    
       Ai si tu o firma... in Rusia (Marţi, 29 decembrie 2020, 9:55)

       IoPaNet [utilizator] i-a raspuns lui newlook

       De "comert exterior", desigur.

       Prin comentariul tau nu ai facut decat sa confirmi ceea ce a spus. In lumea voastra, a celor cu firme de "comert exterior" (respect, tov. profesor Voiculescu!), nici nu concepeti ca exista si alt gen de business decat al vostru. Va inchipuiti ca toti antreprenorii au ochii de aceeasi culoare cu voi si ca obtin contractele prin aceleasi metode obscure ca si voi.

       Ei bine, nu. Mai exista si alt tip de antreprenor. Pe care nu il intereseaza capra vecinului din motivul pe care il crezi tu, dar il doare ca, in 2020, marfa lui face doua zile dintr-un capat in altul al tarii. E ok sa hranesti capra, dar cu masura, si sa ai grija sa mai investesti un banut si in staul, ca se darama pe ea.

       Hai sa vedem mai intai ca se misca ceva in constructia de sosele, cai ferate, spitale, scoli, ca incepe sa creasca in mod real productivitatea si ca economia produce suficient ca bugetarii sa fie platiti din impozite si taxe, nu din imprumuturi.
     • +3 (7 voturi)    
      salariile (Marţi, 29 decembrie 2020, 10:53)

      martel55 [utilizator] i-a raspuns lui

      nu or creste din pix, da vilele si gipanele patronilor cresc din pix?
     • +2 (2 voturi)    
      Sa (Marţi, 29 decembrie 2020, 17:04)

      savatuf [utilizator] i-a raspuns lui

      sti ca nu e obligatoriu sa fi patron , mai trebuie sa te si pricepi. Incearca tu sa iti intemeiezi o familie pe salariul pe care il oferi....sau ne place forma asta de sclavagism modern. Daca nu avem bani nu iti cumparam produsele simplu. De aemenea salariul are o componenta si o raspundere sociala, pe care multi dintre voi patronii, nu sunteti capabili sa o intelegetii...COSTURI cu forta de munca.
      • 0 (0 voturi)    
       de ce (Marţi, 29 decembrie 2020, 22:47)

       gicutotala [utilizator] i-a raspuns lui savatuf

       nu vă faceți firma?
     • 0 (0 voturi)    
      Poftim ? (Duminică, 3 ianuarie 2021, 11:52)

      Offence [utilizator] i-a raspuns lui

      Dvs. confundati salariile bugetarilor cu salariile din privat , ce legatura are o firma privata ca a dvs. cu problemele si inghetarile bugetarilor ?

      Este incredibil ca un om care detine o firma nu poate sa faca asa o distinctie aberanta intre buget si privat.
    • +5 (9 voturi)    
     ! (Marţi, 29 decembrie 2020, 5:33)

     HChifteluta [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     Si nu vedeti ca de cativa ani numai voua bugetarilor va creste salariul si va umpleti de beneficii?
    • +2 (12 voturi)    
     Newlook (Marţi, 29 decembrie 2020, 8:10)

     Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     Bai baiatule, tu crezi ca salariile cresc doar ca vrei tu sau eu? Salariile bugetarilor nu reflecta capabilitatea economica a Romaniei si atata timp cat sunt exagerat de mari, platite de mine, da, ma astept sa stagneze sau chiar sa scada. Ce este asa greu de inteles?
     N are nimic de a face cu capra vecinului, ci pur si simplu trebuie platiti cu cat merita si in linie cu econnomia sau ceilalti indicatori.
     Exemplu - atunci cand un “consilier” care face munca de secretar castiga 7000 de lei net + tot felul beneficii, e clar ca nu ai cum sa aduci salariul din privat la acelasi nivel pt acelasi tip de munca.
     Daca esti bugetar si iei salariu urias pt munca putina/mediocra - bravo tie, te ai descurcat. Dar nu mai incerca sa convingi lumea ca e si normal.
     • 0 (6 voturi)    
      Exagerări... (Marţi, 29 decembrie 2020, 12:56)

      TheEdge [utilizator] i-a raspuns lui Costi888

      Eu sunt bugetar. Lucrez in cultura, am studii superioare si 17 ani vechime. Salariu putin peste 2800 lei. Ti se pare mult? Iti garantez ca tu nu ai putea face munca mea, asa cum sigur eu nu as putea-o face pe a ta.

      Pentru ca am si o famile de intretinut , iar salariul asta nu-mi permite, mi-am mai luat un job. In privat. Cand seara tu nu poti sa adormi pentru ca te gandesti cum sa produci mai multi bani pentru firma ta, pentru a-i asigura viitorul, eu nu dorm pentru ca inca muncesc.

      Suparator pentru noi, marea masa a bugetarilor, este faptul ca am ajuns un fel de paria ai societatii. Cititi in presa de unul care castiga 15000 pe luna si gata, toti bugetarii castiga la fel. 1200 spor de hrana? Sa o crezi tu!

      Suparator este de asemenea faptul ca uite, exemplul tau...Daca ai o firma, automat devii mai destept si mai muncitor decat toti bugetarii, munca ta e nepretuita, perfecta, iar bugetarii...bleah...niste analfabeti...1 milion si ceva de oameni, profesori, doctori, politisti, anagajati in diferite directii, oameni din cultura, sunt niste lenesi care se iscalesc cu buricul degetului, si tu, ca ai firma, fix la polul opus.

      Si, daca tot ai o parere atat de exagerata despre salariile bugetarilor...de ce nu te angajezi la stat, sa vezi cum e?
      • -1 (3 voturi)    
       pe bune? (Marţi, 29 decembrie 2020, 16:45)

       bogdanro [utilizator] i-a raspuns lui TheEdge

       In momentul in care ai o firma SIGUR muncesti mai mult decat un bugetar! Ce sa stii tu? Bugetar toata viata!
       • 0 (2 voturi)    
        . (Marţi, 29 decembrie 2020, 17:45)

        Simbad [utilizator] i-a raspuns lui bogdanro

        Nu muncești tu, muncesc angajații. Pe care angajați îi plătești cu salariul minim pe economie, iar aceștia vin pe forum la Hotnews și fac scandal că bugetarii au salariile mai mari decât ei.
        • 0 (0 voturi)    
         esti (Marţi, 29 decembrie 2020, 22:49)

         gicutotala [utilizator] i-a raspuns lui Simbad

         gresit
     • -2 (4 voturi)    
      Sper sa ti se implineasca, mai Costica! (Marţi, 29 decembrie 2020, 17:05)

      newlook [utilizator] i-a raspuns lui Costi888

      Sper sa ti se implineasca, mai Costica!

      La cata ura ai in tine, sper sa ti se implineasca si sa scada salariile tuturor bugetarilor, si cei ai firmelor de stat. Cu cat vrei tu. Vrei cu 50%? 50% sa fie, sa te simti bine.

      Daca tu crezi ca (generic, categoria ta) o vei duce mai bine....sa stii ca aia care asteapta miracole sfintite de Craciun au mai multe sanse.

      In plus, bugetarii (generic vorbind) cam merita sa li se intample nasoale. Cand li se intamplau d'alea bune, multi ii injurau pe cei ce le faceau pe alea bune - c'asa era trendy, c'asa era #rezist. Si au votat invers, vreo trei alegeri succesive.

      Chiar si o buna parte din pensionari (nu vorbesc despre aia cu pensii nesimtite, aia stiu ca sunt intangibili) au votat "pentru tarisoara", "catuse si caluse"...adica au votat impotriva celor ce le-au marit pensiile. "Ca S-A scumpit cartofii, maica, cu 17 bani, e Apocalipsa, asa zice Dom' Bogdan". Sper ca si pensiile sa scada cu 50%, conform votului.

      ...si sper sa iti faca astia de acum mii de km de autostrazi, pe unde sa te plimbi singurel, in mertanul tau. Sansele sa se intample asta sunt mai mici dect sansele ca eu sa castig cel mai mare pot vreodata castigat la 6/49, in istoria US.
     • 0 (0 voturi)    
      Si (Marţi, 29 decembrie 2020, 17:54)

      savatuf [utilizator] i-a raspuns lui Costi888

      daca secretarul ala lucreaza pe un proiect/masura prin care tu ceri pomana nerambursabila de la stat ce zici sa iti aprobe dosarul sau nu, mai ales daca e frustrat ca tu ii porti de grija.
   • -1 (3 voturi)    
    Bai (Marţi, 29 decembrie 2020, 16:56)

    savatuf [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

    sclavule la privat salariul minim este la 54 % din angajati, ce vrei tu sa compari ..daca nu se dau vauchere, la pensiuni te mai duci tu mai baietas. Mai pe intelesul tau daca scade puterea de cumparare , nu mai achizitioneaza nimeni produsele si serviciile de cacat ale privatilor....simplu. Nu toti trebuie sa fie saraci si....
   • -1 (1 vot)    
    . (Marţi, 29 decembrie 2020, 17:36)

    Simbad [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

    Am o prietenă care are salariu aproape 3000 de euro. Lucrează la o firmă de IT, deci nu plătește nici impozit pe venit. Eu, bugetar, nu am nici măcar jumătate din salariul ei. Așadar, despre ce salarii duble față de privat vorbim? Cum am mai spus și în alt comentariu, nu toți suntem șefi, directori, parlamentari. Nu mai luați ca puncte de referință salariile directorilor sau mai știu eu ale cui sus-pus.
 • +17 (37 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 28 decembrie 2020, 19:18)

  [anonim]

 • -5 (29 voturi)    
  Toate promisiunile din campanie sunt „respectate”. (Luni, 28 decembrie 2020, 19:19)

  Tayen [utilizator]

  Dă-le naibii de investiții: autostrăzi, spitale și școli!

  Suficient dacă PNL-ul nu se atinge de pensiile speciale și de pensionarii speciali.
  MEDIUL PRIVAT????
  Pentru ei vor apărea noi impozite, taxe și accize.
 • +6 (14 voturi)    
  Bine, bine... (Luni, 28 decembrie 2020, 19:23)

  Zero_Kelvin [utilizator]

  @Hotnews: va rog sa urmariti daca pensiile speciale (toate) se vor indexa incepand cu 1 ianuarie ;)
 • -14 (40 voturi)    
  Taieri, bre! (Luni, 28 decembrie 2020, 19:26)

  newlook [utilizator]

  Taieri, bre!

  Taieri de salarii, pensii, venitur... alea sunt ok pentru romani, nu stagnari. Cand era invers, cand erau cresteri, era Apocalipsa...romanasii au votat "catuse si caluse".

  Deci e foarte bine asa. Desigur, vor exista si cresteri: preturile, inflatia, somajul, saracia!

  Din nou, e foarte bine! Asa au votat romanii!
  • +6 (20 voturi)    
   Da, este bine: TĂIERI! La cheltuielile inutile!!! (Luni, 28 decembrie 2020, 22:10)

   Tayen [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Tu nu ai bani de pită dar te împrumuți să bei șampanie. Aia face statul român. „Creșteri” au fost doar la salariile bugetarilor și la pensiile speciale. AAA, ȘI LA DATORII, LA DEFICIT....
 • -8 (18 voturi)    
  Valoarea punctului de amenda dublata (Luni, 28 decembrie 2020, 19:51)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  A singura care necesita atentie.
  Restul tin de austeritate!
 • +6 (14 voturi)    
  tva va fi la fel? (Luni, 28 decembrie 2020, 19:58)

  elysyum [utilizator]

  Economistul sef de la ING a spus in toamna ca e posibila majorarea de TVA,
  Marirea TVA va frana USOR consumul, care maeste prea mult deficitul extern, si va ajuta exportul si va mari un pic inflatia....deficitul buugetar se va echilibra doar prin mariri de taxe...prin colectare ff putin....Deci CATU nu va taia pensii si salarii dar va mari taxe.....doarece toate statisticile externe arata o scadere a GDP/PPP in 2021 in RO. Au nevoie de bani repede in primul semestru....
 • -8 (38 voturi)    
  Cum se face ca (Luni, 28 decembrie 2020, 20:06)

  galeo [utilizator]

  Atunci când guvernează PSD e perioada de creștere, iar când vin ăștia de dreapta la putere sunt doar scăderi și austeritate.
  • +12 (24 voturi)    
   Simplu (Luni, 28 decembrie 2020, 22:01)

   Chilian [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   psd la butoane: dăm la tot poporu', disciplină financiară laxă etc.
   alții la butoane: trebuie strânsă cureaua și redresată economia ca să fie bani de spart pentru când vine psd.
   Dacă românii ar înțelege că toate sunt legate, că prosperitatea unui popor nu se face din pix ci prin măsuri care duc în timp la creșteri, în 10 ani ar avea de câștigat de două ori mai mult decât din pomenile care aduc doar stagnare, inflație, anularea investițiilor și evident, umflarea mațului cu lucruri ieftine de luat ochii.
   • +2 (20 voturi)    
    La care romani te referi ? (Luni, 28 decembrie 2020, 22:34)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui Chilian

    Patronii care vor face terenuri de sport în pantă și vor pune borduri vor întoarce banii cu lopata, in timp ce majoritatea va strânge cureaua, cum a făcut-o de 30 ani, pentru ca niste șmecheri de dreapta sa se îmbogățească.
    • 0 (0 voturi)    
     bugetarii (Marţi, 29 decembrie 2020, 22:52)

     gicutotala [utilizator] i-a raspuns lui galeo

     promovează investițiile astea
   • +2 (14 voturi)    
    Așa zisele investitii (Luni, 28 decembrie 2020, 22:36)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui Chilian

    Nu aduc neapărat valoare adăugată, ci doar aduc datorii, imbogatindu-i pe niște privați șmecheri prin contracte cu statul.
  • +4 (12 voturi)    
   Da, creștere: la bugetari, la pensiile speciale! (Luni, 28 decembrie 2020, 22:12)

   Tayen [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Creșteri la: deficit, la datorii. AI DREPTATE, ȘĂFULE!
 • -14 (32 voturi)    
  Bravo! Va cadea guvernul destul de repede.... (Luni, 28 decembrie 2020, 20:16)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Deci inghetati salariile...buun...o sa cada guvernul destul de repede. Cum ?

  1. Ii va scadea popularitatea....

  2. Vine primavara....manifestatii ...

  3. PSD vine la guvernare cu un guvern minoritar ca PNL...va avea sprijin de la UDMR, de la AUR, de la minoritati si o parte din PNL ofticati pe Orban.

  4. tefelistii pleca la mare bosumflati...au obosit.

  Intre timp se incheie vaccinarea covid
  • +12 (30 voturi)    
   Nu scad salariile (Luni, 28 decembrie 2020, 20:26)

   Alex S [utilizator] i-a raspuns lui mike_the_hunter

   Nu induce lumea in eroare. Nu scad salariile, ci salariile bugetarilor. Nu mai spuneti salarii de parca salriile bugetarilor reprezinta toate salariile din tara.
   • -1 (23 voturi)    
    Scad salariile și în privat (Luni, 28 decembrie 2020, 21:05)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui Alex S

    Salarii mai mici pentru bugetari= încasări mai mici pentru privații ce vând bunuri și servicii
    De asemenea energia electrică se scumpește, benzina se scumpește, in timp ce salariile scad sau rămân la fel...
    • -1 (15 voturi)    
     Din martie tot scad, șăfule. (Luni, 28 decembrie 2020, 22:25)

     Tayen [utilizator] i-a raspuns lui galeo

     Dar la bugetari n-au scăzut un ban!
     Așa că, ciocu mic, bugetare!
 • -8 (36 voturi)    
  Votați PNL (Luni, 28 decembrie 2020, 20:38)

  galeo [utilizator]

  Daca sunteți masochiști și doriți austeritate.
  • +7 (17 voturi)    
   Nu bah, vrem un playboy ministru de finante (Luni, 28 decembrie 2020, 21:55)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Si pe Veorica prim-Sinistru!
   Si votam ce vrem noi, nu ce vor latraii PSD-ului!
   • -4 (18 voturi)    
    Ce a adus bun PNL ? (Luni, 28 decembrie 2020, 22:16)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    In ultimul an, de când sunt la putere?
    • +2 (12 voturi)    
     Nimic. (Luni, 28 decembrie 2020, 22:32)

     Tayen [utilizator] i-a raspuns lui galeo

     Dar nu a mărit salariile la profesri, spre exemplu. Deci ar putea fi trecut la lucruri bune, nu-i așa?
   • +1 (7 voturi)    
    Aveti (Marţi, 29 decembrie 2020, 8:09)

    DatatoruldeM [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    Pai nu e citu plai cu boi?
 • +11 (29 voturi)    
  Bugetar de Romania (Luni, 28 decembrie 2020, 21:26)

  bigbrother [utilizator]

  este noul meu tel in viata. Pentru ca voi primi:

  - salariu bun si sigur - la cum nu pot fi concediati angajatii la stat, e de stat aici
  - Voucherele de vacanță în cuantum de 1.450 lei - vacanta pentru toti e vacanta doar pentru unii
  - indemnizație de vacanță la nivelul unui salariu de baza brut (temporar decalata) - in plus de vouchere

  In functie de unde reusesc sa ma angajez voi putea avea:
  - prime de Craciun
  - prime de Paste
  - prime diverse (1 iunie, 8 Martie)
  - spor de antena (nu e vorba de cei care se uita la Antena 3.. desi n-ar strica un psiholog), de stres si cine stie ce alte sporuri mai exista
  - ajutor de casatorie - cam tarziu pt mine dar ce nu face omul pt niste bani in plus :)
  - ajutor de inmormantare - cu prime si ajutorul asta scot un cavou cu etaj si statuia mea in marime naturala.

  Acum se intelege de ce trebuie redus aparatul de stat si de ce este nevoie de digitalizare si o lege a salarizarii corecte atat pentru bugetari cat si pt mediul privat?
  • +4 (18 voturi)    
   . (Luni, 28 decembrie 2020, 23:39)

   Simbad [utilizator] i-a raspuns lui bigbrother

   Ești sigur că toți bugetarii primesc ceea ce ai enumerat tu? Eu, de exemplu, ca bugetar, nu primesc decât salariu (pentru care chiar muncesc și 10, uneori 12 ore/zi și nu e așa de ”bun” pe cât ar crede unii) și vouchere de vacanță (pe care, apropo, de 3 ani (parcă) de când se acordă, nu le-am luat niciodată). Indemnizație de vacanță, primă de Crăciun, primă de Paște, prime diverse, spor de antenă? Nici gând! Ajutor de căsătorie? Unde lucrez eu, cel puțin, nu există așa ceva. Și nici ajutor de înmormântare. Ultimele două există, totuși, dar nu acordate de stat, ci datorită unui sistem intern de întrajutorare, în sensul că cine dorește, contribuie lunar cu 10 lei, urmând ca într-una din situații (nuntă sau înmormântare) să primească o anumită sumă. Deci, în concluzie, să nu mai genaralizăm și să îi hulim atât pe toți bugetarii!
   • +2 (12 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 29 decembrie 2020, 8:06)

    [anonim] i-a raspuns lui Simbad

    • +4 (8 voturi)    
     . (Marţi, 29 decembrie 2020, 9:37)

     Simbad [utilizator] i-a raspuns lui

     Păi eu nu sunt nici șef, nici director, nici parlamentar. Și așa sunt mulți, dacă nu chiar majoritatea bugetarilor. Dar oamenii, din păcate, asociază bugetarul cu persoanele din conducerea instituțiilor de stat. Nu toți bugetarii au salariile directorilor, nu toți militarii iau pensii speciale și tot așa.
    • 0 (0 voturi)    
     Ironie ? (Duminică, 3 ianuarie 2021, 11:46)

     Offence [utilizator] i-a raspuns lui

     Domnule vorbiti in dodii , nu ai unde sa te orientezi spre o functie buna la BUGET , locurile si posturile BUNE sunt tinute pentru rudele celor in conducere si nu pentru noi veniti cu masterate si note mari care vor sa aiba un trai bun.

     Trezirea la realitate va rog !
   • +1 (1 vot)    
    de ce munceste un bugetar 12 ore pe zi? (Marţi, 29 decembrie 2020, 22:54)

    gicutotala [utilizator] i-a raspuns lui Simbad

    .
 • +5 (21 voturi)    
  Solutii pentru acoperirea deficitului bugetar (Luni, 28 decembrie 2020, 21:30)

  Csaby [utilizator]

  1.Limitare salarii bugetari - stabilirea unui plafon maxim.
  2.Interdictia cumului salariilor de la stat.
  3.Interdictia cumulului pensiilor de la stat.
  4.Interdictia cumulului pensie de stat salariu de la stat.
  5.Declaratii de avere pentru toti cetatenii tarii.
  6.Eliminarea scutirilor si exceptiilor de la lege in privinta impozitarii salariilor si pensiilor.
  7.Acordarea sporurilor in suma fixa sau o regandire a legii salarizarii fara sporuri, cu stabilirea salariilor pe functii in administratia de stat.
  8.Impozitarea tuturor salariilor si pensiilor prin cote progresive(s-ar rezolva si problema pensiilor speciale).Asa e in tarile occidentale dezvoltate.
  • -5 (11 voturi)    
   Sper că nu te lauzi că știi economie. (Luni, 28 decembrie 2020, 22:18)

   Tayen [utilizator] i-a raspuns lui Csaby

   Ce treabă are declarația „de avere” a celor peste două milioane care lucrează pe salariul minim pe economie.
   • +1 (7 voturi)    
    Măi omule (Marţi, 29 decembrie 2020, 1:06)

    Shaolin [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

    Tu ești cu rușii?!
  • +4 (4 voturi)    
   Chiar crezi? (Marţi, 29 decembrie 2020, 8:16)

   DatatoruldeM [utilizator] i-a raspuns lui Csaby

   Pai iti dai singur cu guvernul de pamint?Intii explica ce e aia "cumul pensii stat"?
   Apoi tu vrei eliminarea de la "6" cind astia tocmai aia promiteau, scutiri de impozit pe sal min
   8. La fel, in plus incalci doctrina penelizda, "ei au luptat" pentru cota unica si tu..vrei progresiva? Asta pp sa recunoasca o greseala.
 • -10 (18 voturi)    
  PNL=PSD=statul mafioto securist,aloo USR? (Luni, 28 decembrie 2020, 21:38)

  floriniulian [utilizator]

  PNL aceeasi mizerie securista ca si PSD.
  Au aruncat la GUNOI toate promisiunile facute ca sa castige alegerile.
  ZI de ZI latrau la TV cum vor desfiinta pensiile speciale si de serviciu IMEDIAT cum vor ajunge la putere.
  PNL a demonstrat ca este anti-national si controlat de statul securisto mafiot beneficiarii hotiilor cu pensii speciale si de serviciu si a salariilor aberante.

  Zero reforma bugetara.Au ''plafonat''salariile colosale si pensiile serviciu/speciale..asta e ''reforma''

  La urmatoarele alegeri vom vota AUR.
  • -1 (7 voturi)    
   Corect. (Luni, 28 decembrie 2020, 22:20)

   Tayen [utilizator] i-a raspuns lui floriniulian

   Atâta doar că nu văd de ce-ai vota cu hAUR? Cu Tobă, cu Șoșoacă?
  • -2 (6 voturi)    
   AUR (Marţi, 29 decembrie 2020, 5:21)

   CNBC [utilizator] i-a raspuns lui floriniulian

   Ai votat si la alegerile trecute, dovedesti prin tot ceea ce asterni aici pe forum. Poti sa definesti cu subiect si predicat statul "securisto mafiot" ? Structura, conducere, etc ? Toti votantii sosoancei ai treaba asta cu "antinationalist" si statul "securisto...whatever", dar ei sunt in mare parte niste analfabeti functionali frustrati si in mare parte "meditatori" in pozitia whatever chakra yoga blabla pe la job.
  • +5 (7 voturi)    
   ? (Marţi, 29 decembrie 2020, 8:20)

   DatatoruldeM [utilizator] i-a raspuns lui floriniulian

   Da' de ce nu zici si de promisiunile usere? ca si aia tot cam asa promiteau.

   Mai, voi nu ati inteles INCA faptul ca orice "roman" care se vrea la conducere minca rahat cu ceaunul sa ajunga dupa care incepe cursa imbogatirii?

   Chiar asa naivi sinteti incit sa credeti ca cineva merge acolo pentru binele altuia?
   Majoritatea alora de acolo sint macar mici patroni. Pai daca vei vedea un patron care sa vrea binele salariatilor si nu pe al sau...
 • +6 (6 voturi)    
  Puteți să enumerati TOATE (Marţi, 29 decembrie 2020, 8:10)

  nick24 [utilizator]

  pensiile speciale care nu cresc?
  “ Pensiile de serviciu ale multor categorii de bugetari, de la parlamentari, la cele militare de stat nu se vor actualiza cu rata inflației în 2021.”

  2) care sunt TOATE pensiile speciale care cresc?
 • +3 (3 voturi)    
  inghetare (Marţi, 29 decembrie 2020, 10:02)

  atc [utilizator]

  Mai guvernantilor, daca nu stiti cum se face inghetarea, consultati-l pe Nicusor D., ca el le-a tras-o tare la calorifere.
 • 0 (2 voturi)    
  Guvernul va avea nevoie de o mai buna comunicare (Marţi, 29 decembrie 2020, 11:46)

  Ochiana [utilizator]

  daca e sa ramana in functie macar doi ani.
  Angajati pe cineva la comunicare si relatii publice acolo ca altfel veti avea multa opozitie si nu va terminati nici macar 1/2 din mandat
 • +1 (3 voturi)    
  Reforma (Marţi, 29 decembrie 2020, 12:05)

  mihnea1976 [utilizator]

  Nu trebuie taiat nimic ci trebuie reformat sistemul prin digitalizare,simplificare si comasare.Cred ca 40% din angajatii statului trebuie trimisi in economia reala,toti se plang de deficit de forta de munca.E criminal ca in Romania anului 2021 sa castigi 1400 lei asa ca se pot scuti de impozitale toate salariile sub 2000 sau 2500 lei.Copiati un model dintr-o tara civilizata si totul va fi bine.Apoi impozit progresiv ca sa nu mai ai venituri imense,pensie sau salariu nu cumulate.Simplu.Banii astfel economisiti prin reforme trebuiesc urgent folositi pentru drumuri si cai ferate.
  • 0 (0 voturi)    
   pentru cai ferate si autostrazi (Miercuri, 30 decembrie 2020, 21:47)

   mongolul [utilizator] i-a raspuns lui mihnea1976

   sunt bani destui la firmele private sau la societatile pe actiuni; trebuie privatizat domeniul; banii economisiti, dupa cum ziceti dvs, se pot folosi in sanatate, cultura, invatamint sau inarmare.
 • -1 (1 vot)    
  poate (Miercuri, 30 decembrie 2020, 21:45)

  mongolul [utilizator]

  NU STIU CUM VOR REACTINA SINDICATELE.
  Poate aveti dreptate. Exista, insa, o categorie care nu ar trebui sa intre in masurle de mai sus.
  "Pensiile de serviciu ale multor categorii de bugetari, de la parlamentari, la cele militare de stat nu se vor actualiza cu rata inflației în 2021." La pensiile militare, sunt 2 categorii. Pensiile "Boc", calculate pe baza contributivitatii si "pensiie militare de stat" (Ponta/Dogaru), calculate pe grad, functie, ultimile salarii. Aceste doua categorii au regimuri juridice diferite. In acelasi timp, tratamentul legal e diferit: pensiile "Boc" nu se maresc prin nici o masura guvernamentala, cu exceptiua indexarilor anuale. Masura legala.
  Pensiile militare de stat, se supun majorarilor la fiecare marire a punctului de pensie.
  Prin urmare, pensiile "Boc" nu au fost marite anul trecut si nu vor fi indexate, incalcandu-se legea si discriminind pensionarii respectivi. Pensiile mil. de stat au fost majorate, odata cu majorarea punctului de pensie. Si vor fi iar majorate...
  Prin urmare, cred ca pensiile "Bon" trebuie indexate la termen, pentru a respecta legea si a nu discrimina pe cei in cauza. Destul de putini, de altfel, caci mai toti au ales pensiile de stat sau au decedat.
  Daca e sa fim corecti si sa respectam legea si cetateanul, nu trebuie sa apara astfel de confuzii si abuzuri.
  Se aude, domnule Florin Citu?
 • 0 (2 voturi)    
  Oameni buni (Duminică, 3 ianuarie 2021, 11:35)

  Offence [utilizator]

  Voi cand prindeti curaj odata sa iesiti in strada sa dam acest guvern corupt si hot jos ? Cat mai trebuie sa induram de la sleahta asta de tirani cu neamtzul mincinos in frunte si cu Catzu ?

  Treziti-va oameni buni si hai la proteste ! Liberalii astia ne vor tine mai rau ca in regimul BASESCU !


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by