Ordonanța de Urgență care vizează mai multe domenii și care prevede plafonarea salariilor pentru bugetari a fost aprobată miercuri în ședința de Guvern. Premierul Florin Cîțu a spus, la finalul ședinței, că "Ordonanța aceasta trenuleț este o ordonanță care garantează că în 2021 vom avea creșterea economică pe care o estimăm". Printre altele, ordonanța prevede acordarea în continuare a voucherelor de vacanță și menținerea punctului de amendă.

Florin CituFoto: Captura

Este vorba despre Ordonanța de Urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.

"Era nevoie de această ordonanță în acest moment, de acest respiro pentru a putea construi de aici bugetul. Vom începe discuțiile pe buget de saptămâna viitoare", a spus Cîțu.

Florin Cîțu a precizat că aplicarea actului normativ va duce la o economie la buget de 17,6 miliarde de lei pentru 2021. Primul articol prevede menținerea salariilor de care beneficiază bugetarii la nivelul lunii decembrie 2020. Doar această prevedere ar avea un impact bugetar de 12 miliarde de lei.

O altă prevedere este acordarea și în 2021 a voucherelor de vacanță în valoare de 1.450 lei fiecare.

Altă măsură este menținerea punctului de amendă la 145 lei.