Danezii vor putea lua credite ipotecare cu dobândă zero pe 20 de ani
Clienții băncii daneze Nordea Bank vor putea de marți să acceseze credite ipotecare la această rată, Danemarca remarcându-se în contextul pandemiei de COVID-19 ca fiind țara care a rezistat cea mai lungă perioadă cu dobânzi negative ale băncii centrale.
Banca Centrală de la Copenhaga hotărâse în 2012 să adopte o dobândă de referință negativă pentru a apăra coroana în fața euro, proprietarii danezi bucurându-se de atunci de o scădere continuă a costurilor de împrumutare.
Ideea odată de neimaginat de a te împrumuta pentru două decenii fără a plăti dobândă pentru credit vine pe fondul evitării tot mai pronunțate a dobânzilor de referință ridicate de către bancherii centrali.
Raportul trimestrial privind politica monetară realizat de Bloomberg afirmă că nicio bancă centrală occidentală nu ia în calcul majorarea dobânzii de referință anul acesta.
Citește și:

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Dacă într-un an de zile ia avânt inflația?
20 de ani este enorm de mult, iar piața financiară evoluează rapid.
Măcar să fie ceva dobândă variabilă egală cu o dobânda de referință și 0% marjă. Altfel nu prea văd să meargă bine economia lor.
Dobanda de 0% vine la pachet cu comisioane bancare maricele si preturi la imobile foarte ridicate. In Copenhaga, pretul pe metrul patrat porneste de la 5000 EUR, impozitul pe apartament e vreo 1% anual din valoarea de achizite iar intretinerea si fondul de rulment sunt si alea pe masura. Un apartament cu 2 camere e minim 250 k EUR; 3 camere se duc lejer in 500 k EUR.
daca iei 100,000 EURO credit imobiliar pe 20 de ani in Romania platesti 40,000 euro DOBANDA
In Romania iti iei riscuri ca si creditor asa ca dobanda e normals a fie mai mare.