Premierul Florin Cîțu spune că a cerut ministerelor să facă o evaluare a operatorilor economici pe care îi au în subordine, pentru a vedea care este situația celor cu pierderi. Acordarea unor sume de la bugetul de stat va fi condiționată de respectarea unor măsuri de eficientizare, a afirmat Cîțu la finalul ședinței de miercuri a Guvernului. De asemenea, vor fi bugetate doar proiectele de investiții care pot cu adevărat fi făcute.

Florin CituFoto: Captura

În acest sens, ministerele trebuie să analizeze situația investițiilor și făcută o prioritizare a lor. "Referitor la situația proiectelor de investiții, am văzut o practică ciudată: proiecte care au fost incluse în buget, unele au fost bugetate, altele nu (...) Vrem să bugetam acele proiecte de investiții care pot fi făcute", a spus Cîțu.

"Vrem sa facem o reformă, banul public nu o să mai fie cheltuit aiurea", a mai afimat premierul.

Acesta susține că proiectul de buget va intra în Parlament pentru dezbatere și adoptare pe 4 februarie. Până atunci vor fi făcute aceste analize. Cîțu a mai spus că prin aceste analize se oferă și "sansa colegilor miniștri să-și cunoască ministerele, să cunoască ce proiecte de investiții au, ce companii".