Bitcoin a depășit joi prețul de 38.000 de dolari, ajutând piața criptomonedelor să treacă de pragul de un trilion de dolari pentru prima dată, relatează CNBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Moneda digitală a stabilit un nou record de 38.080 de dolari la primele ore ale dimineții, o creștere de 7% față de ziua anterioară, la puțin timp după ce a depășit și pragul de 37.000 de dolari, potrivit datelor Coin Metrics.

Criptomoneda a crescut cu aproximativ 30% de la începutul lui 2021 și cu 370% în ultimele 12 luni.

Ascensiunea fulminantă a bitcoin este atribuită mai multor factori, unul dintre ei fiind interesul sporit al instituțiilor financiare majore.

Mulți susținători ai criptomonedelor afirmă că bitcoin este un „aur digital” și investițiile în el au potențialul de a proteja economiile împotriva inflației.

Banca de investiții JP Morgan a notat într-un document publicat recent că valoarea bitcoin ar putea urca până la 146.000 de dolari pe termen lung pe măsură ce va concura aurul ca monedă „alternativă”.

Strategii băncii notează însă că asta se va întâmpla doar dacă moneda digitală va depăși faza de volatilitate, bitcoin fiind recunoscut pentru fluctuațiile sale puternice.

Ideea că bitcoin ar putea fi folosit pentru a proteja investițiile de inflație a continuat să prindă tracțiune după ce guvernele din întreaga lume au adoptat pachete masive de stimulare economică pentru a ajuta economiile să își revină după criza provocată de pandemie.

Analiștii argumentează că aceste injecții masive de numerar ar putea duce la o creștere inflaționistă.

Ascensiunea bitcoin a fost stimulată și de mutările recente ale unor companii financiare importante precum PayPal care a lansat anul trecut o funcție care permite utilizatorilor să investească în criptomonede.

PayPal a anunțat de asemenea că intenționează să implementeze anul acesta plățile cu criptomonede în rețeaua sa masivă de comercianți.

REFERINȚĂ: