Activitatea de soluționare a contestațiilor va fi preluată de Ministerul Finanțelor, acum fiind la ANAF, având în vedere că la finalul anului trecut a fost publicată o lege în acest sens. Mirela Călugăreanu, șefa Fiscului, spune că acum se pregătește Hotărârea de Guvern de modificare a structurii organizatorice a Agenției și a Ministerului Finanțelor

Mirela CalugareanuFoto: Hotnews

„Este un proiect pe care eu l-am sprijinit. Pregătim Hotărârea de Guvern de modificare a structurii organizatorice a Agenției și a Ministerului Finanțelor. Am realizat inventarierea lucrărilor, a personalului care urmează să migreze către Ministerul Finanțelor”, a spus ea într-o conferință organizată de cursdeguvernare.ro.

Ea a mai spus că i se pare „extrem de corect și de etic ca soluționarea contestațiilor să o realizeze un alt organism decât cel care te controlează”.

„Aștept o îmbunătățire a soluțiilor care vor fi pronunțate în materia contestațiilor, având în vedere că direcțiile de legislație sunt în cadrul Ministerului Finanțelor”, a mai afirmat ea.

• Avem un grup de lucru comun (Ministerul Finanțelor și ANAF) pe subiectul implementării facturii electronice. Vom face public în curând care este orizontul de așteptare pe care trebuie să-l aveți.

„Procesul de digitalizare reprezintă principalul obiectiv pentru noi în acest an. E momentul să se simtă rezultate ca urmare a implementării unor proiecte și de a accelera marile proiecte care vor începe să dea rezultate anul acesta și anul următor. Dacă ne gândim la măsurile pe care deja le-am luat în agenție cuplate cu ceea ce înseamnă digitalizare, adică operaționalizarea SAF-T, interconectarea caselor de marcat și implementarea facturii electronice, estimările noastre și ale experților externi cu care am colaborat spun că vor contribui la creșterea ponderii veniturilor în PIB între 2,5-3%. Asta doar din perspectiva eficientizării ANAF”, a mai arătat președintele ANAF.