Mironel Panțuroiu a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor (MF) de către premierul Florin Cîțu. Acesta fusese numit de fostul premier, Ludovic Orban, fiind de fapt propunerea PMP la vremea respectivă.

Mironel PanturoiuFoto: Ministerul Finantelor Publice

El a fost salariat al Taifasuri Media, iar în 2015 s-a angajat la Primăria Pantelimon (inspector), care a fost, de fapt, „poarta de intrare” în administrație. Conform declarației de avere din 2016, toți banii încasați de la Primărie au fost doar 2.425 lei.

A devenit apoi inspector la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice București (în 2016), iar apoi a lucrat la ANAF, la Direcția operativă de executare silită.

Până să fie numit secretar de stat la Ministerul Finanțelor, a fost inspector la Direcția Supraveghere și Control Vamal din cadrul ANAF.

Conform celei mai recente declarații de avere (2020), el este acționar al companiei Auto Trade Expert, de unde a încasat dividende de 89.121 lei.

Compania are doi acționari cu câte 50% fiecare, celălalt fiind Chioariu Daniel Anton, conform datelor listafirme.ro, firma având un singur angajat.

Obiectul de activitate este: alte activitati de servicii suport pentru intreprinderi.

Aceasta include activitati de servicii suport, cum sunt:

-asigurarea rapoartelor integrale si a inregistrarilor stenodactilografice a procedurilor juridice in direct si transcrierea ulterioara a materialelor inregistrate, cum ar fi:

-servicii de inregistrare sau inregistrare stenodactilografica a lucrarilor din tribunale

-servicii de stenografiere publice

-captarea in timp real (adica simultana) in circuit inchis a transmisiunilor TV in direct a adunarilor, conferintelor, etc.

-servicii de elaborare a codurilor de bare

-servicii de imprimare a codurilor de bare

-servicii de organizare a strangerii de fonduri pe baza de tarif sau contract

-servicii de repunere in posesie

-servicii de colectare a monedelor din contoarele parcarilor

-activitati ale vanzatorilor independenti la licitatii

-administrarea programelor de fidelitate

-alte activitati suport furnizate de obicei intreprinderilor , neclasificate in alta parte

În 2019, firma a avut un profit net de 392.569 lei.