Implementarea SAF-T ar putea fi gata undeva în luna iulie, reiese din declarațiile Mirelei Călugăreanu, președintele ANAF. “Până la sfârșitul lunii februarie ne-am propus să finalizăm etapa de analiză și design a sistemului informatic. Luna februarie va fi una destul de plină pentru că ne-am propus să organizăm consultări cu toți actorii implicați”, a spus ea, într-o conferință organizată de EY România.

Mirela Calugareanu, presedinte ANAFFoto: Hotnews

Potrivit acesteia, primul termen de raportare a fișierului SAF-T de către companii va fi reglementat ținând seama de consultările cu reprezentanții mediului de afaceri și ținând seama de posibilitățile reale de ajustare a sistemelor informatice ale companiilor.

„Eu cred că în prima etapă vom lua în considerare implementarea SAF-T pentru marii contribuabili și apoi extinderea utilizării acestui instrument de către toți contribuabilii din România”, a mai arătat Călugăreanu.

La finalul lunii decembrie 2020, A​genția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că a semnat contractul privind dezvoltarea sistemului informatic SAF-T.