Comisia centrală pentru Recensământul populației și locuințelor 2021 (CCRPL2021) decalează termenele de desfășurare a Recensământului de probă și a Recensământului populației și locuințelor runda 2021, astfel încât recensământul de probă se va desfăşura în perioada 1 februarie – 31 martie 2021, iar recensământul propriu-zis al populaţiei şi locuinţelor (RPL2021) se va desfăşura în perioada 1 februarie – 17 iulie 2022, a transmis miercuri Institutul Național de Statistică.
În anul 2021, atât în România, cât și în celelalte statele membre U.E. era programată desfăşurarea Recensământului Populației și al Locuințelor.
Din cauza situaţiei create de pandemia SARS-CoV-2, Comisia centrală pentru Recensământul populaţiei şi locuinţelor din România (CCRPL2021) a decis decalarea termenelor Recensământului populației și locuințelor (RPL2021), precum şi a Recensământului de probă. Termenele referitoare la prelucrarea datelor şi la diseminarea şi publicarea rezultatelor rămân nemodificate.
Noile activitățile de pregătire şi efectuare a Recensământului de probă și a Recensământului populaţiei şi locuinţelor 2021 se vor desfășura după cum urmează:
În cazul Recensământului de probă:
În cazul Recensământului propriu-zis:
Acest recensământ este primul care se va desfășura preponderent online. Fiecare persoană va avea posibilitatea de a se autorecenza, completând chestionarul de recensământ după etapa de preînregistrare.
Informațiile colectate prin intermediul chestionarelor individuale vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem. Datele colectate la recensământul de probă și cele rezultate după agregarea lor nu vor fi făcute publice și nici diseminate în vreun fel, mai transmite INS.
E cum scrie in articol: in 2022, sau, vorba Veoricai, in 20 22 :P
Guvernantii actuali, minoritari la votul popular, vor sa evite orice subiect de frictiuni si orice tema care ar agita populatia.
Recensamantul e absolut necesar pentru a lamuri chestiuni care tin nu doar de organizare sociala dar si de politici strategice (demografice, economice, unitati teritoriale) sau decizii electorale (recalcularea circumscriptiilor).
Guvernul are astfel la dispozitie circa 1,5 ani in plus pt a pregati un recensamant cat mai "digital" si controlat, pentru a relansa economia Romaniei si a incuraja revenirea in tara a sute de mii de romani afectati de criza pandemica din UE.