CEO-ul Morgan Stanley a primit un pachet salarial cu 22% mai mare anul trecut față de 2019, devenind cel mai bine plătit director de bancă din Statele Unite, relatează Business Insider.

James Gorman, CEO-ul Morgan StanleyFoto: Captura YouTube

James Gorman, CEO-ul renumitei bănci de investiții, a fost plătit cu 33 de milioane de dolari de către Morgan Stanley în 2020, în creștere cu aproape un sfert față de 2019.

Gorman a devenit în urma majorării de salariu cel mai bine plătit CEO al unei bănci majore din Statele Unite, depășindu-l pe Jamie Dimon, CEO-ul JP Morgan, potrivit Bloomberg.

Remunerarea de anul trecut al lui Gorman a cuprins un salariu de bază de 1,5 milioane de dolari, un bonus cash de aproximativ 7,9 milioane și acțiuni de peste 23 de milioane de dolari.

Morgan Stanley a raportat venituri record de 48,2 miliarde de dolari în 2020 în pofida pandemiei de COVID-19.

Gorman a fost unul dintre directorii de bănci din SUA care le-a promis angajaților îngrijorați că nu va face reduceri de personal din cauza crizei economice generate de pandemie.

CEO-ul Morgan Stanley s-a ținut de cuvânt în contextul în care alte bănci importante precum Goldman Sachs, JP Morgan și Wells Fargo au anunțat o nouă rundă de concedieri la sfârșitul anului trecut.