Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã (ANAF) deruleazã Proiectul pilot privind stimularea conformãrii voluntare dedicat persoanelor fizice, se arată într-un comunicat al instituției. Astfel, spune Fiscul, va intensifica activitãțile de îndrumare și asistențã în domeniul fiscal, "manifestandu-și în acest sens rolul activ pentru sprijinirea contribuabililor în vederea îndeplinirii obligațiilor fiscale ce le revin".

Sediu ANAFFoto: Hotnews

Proiectul pilot presupune, la acest moment, transmiterea unor informãri cãtre contribuabili persoane fizice, prin care li se oferã îndrumare și asistențã în vederea îndeplinirii, în mod corespunzator, a obligațiilor declarative și de platã.

Pentru a beneficia de asistențã în domeniul fiscal și pentru a-și îndeplini obligațiile fiscale în mod voluntar, contribuabilii pot contacta Call-Center-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscalã, la nr. 031.403.91.60. Pentru a solicita informații personalizate privind situația fiscalã, contribuabilii pot utiliza serviciul Spațiul Privat Virtual.