​Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a avut o întrevedere cu Füsun Aramaz, ambasador al Republicii Turcia în România și cu reprezentanți ai oamenilor de afaceri turci, se arată într-un comunicat al instituției. "Tema discuției a fost identificarea unei soluții imediate referitoare la măsura adoptata de Parlament în decembrie 2020 prin Legea 296/2020, care prevede că începând cu 1 ianuarie 2021, cheltuielile efectuate ca urmare a unor tranzacții cu persoane juridice situate în jurisdicții necooperante în scop fiscal sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit", menționează sursa citată.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Situația curentă generează pierderi economice însemnate pentru România. Lucrăm la o soluție legislativă de remediere în regim de urgență, care să nu afecteze tranzacțiile comerciale dintre cele două țări și nici potențialele investiții", a precizat Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor.

Conform comunicatului, Füsun Aramaz a subliniat importanța menținerii bunelor relații economice, dat fiind faptul că Turcia este printre primii parteneri comerciali non-UE ai României, atât prin valoarea investițiilor, cât și prin numărul mare de locuri de muncă create de firmele turcești care activează în România.

Ministrul român de finanțe a declarat că va continua să sprijine investițiile străine în țara noastră, inclusiv cele care provin din Turcia, subliniind în același timp importanța parteneriatului economic româno-turc.