Practic, nedeductibilitatea cheltuielilor efectuate ca urmare a unor tranzacții cu o persoanã fizicã sau juridicã situatã într-un stat situat în jurisdicții necooperante nu se va aplica și celor din acea anexă II, după ce Ministerul va modifica Legea 296.
Ce spune comunicatul Ministerului Finanțelor:
"În vederea clarificãrii legislației referitoare la jurisdicțiile necooperante, Ministerul Finanțelor anunțã cã a întreprins demersurile necesare pentru ca, în scurt timp, sã fie modificate prevederile art. 25 alin.4) lit.f^1) din Codul fiscal. Acest punct, introdus printr-o modificare intratã în vigoare în ianuarie 2021, prevede cã sunt nedeductibile cheltuielile efectuate ca urmare a unor tranzacții cu o persoanã fizicã sau juridicã situatã într-un stat care, la data înregistrãrii cheltuielilor, este inclus în anexa I și/sau anexa II din Lista UE a jurisdicțiilor necooperante în scopuri fiscale, publicatã în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Modificarea va viza eliminarea prevederii conform cãreia statele incluse în anexa II vor fi considerate drept jurisdicții necooperante în scopuri fiscale, mãsurã care vine sã clarifice, în acest sens, inclusiv tratamentul fiscal aplicat tranzacțiilor efectuate începând cu 1 ianuarie 2021.
În baza informațiilor disponibile pânã acum, niciun alt stat membru nu a adoptat mãsuri similare împotriva jurisdicțiilor incluse în anexa II din Lista UE a jurisdicțiilor necooperante în scopuri fiscale.
ei trebuie sa discute cu Ministerul de externe.
Angajatii de la finante trebuia sa o trimita la plimbare sau sa discute despre vreme.
Ambasadoarea a incalcat regulile trebuie sa plece acasa