Buget 2021 - principalele date: deficit estimat de maxim 7,16% și creștere economică de 4,3% / Cîțu: Nu e nicio divergență, toți vrem bani mai mulți

de C.D.     HotNews.ro
Miercuri, 10 februarie 2021, 16:56 Economie | Finanţe & Bănci


Florin Citu
Foto: Facebook
​Bugetul pentru 2021 va fi pus în dezbatere în cursul zilei de miercuri sau în dimineața zilei de joi, a anunțat premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern. El a precizat că în coaliție nu sunt „divergențe” și le-a cerut ministrilor să coreleze planurile de investiții cu programul de guvernare.

„Nu e nicio divergență în Coaliție, toți vrem bani mai mulți, dar 7% este un deficit foarte mare”, a spus el.

Premierul a enumerat principalele coordonate ale bugetului pe 2021:
 • creșterea economică 4,3%
 • PIB 1.116 miliarde lei
 • deficitul bugetar estimat 7,14 - 7,16 încă îl calculăm
 • un deficit ESA de 8,2% din PIB
 • 60,8 miliarde investiții

Florin Cîțu a precizat că în ședința de Guvern s-a discutat în primă lectură „ordonanța cheltuielilor”. Aceasta prevede plafonarea punctului de pensie la 1.442 de lei, faptul că nu se vor mai emite vouchere de vacanță în acest an, urmând a fi folosite cele nefolosite în 2019 și 2020, în valoare totală de 2,4 miliarde de lei. De asemenea, gratuitatea de transport pe tren pentru elevi va fi de doar 50%.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7595 vizualizari

 • 0 (16 voturi)    
  PNL taie bugetul doar pt USR! Mai ales la Sanatate (Miercuri, 10 februarie 2021, 17:09)

  Kivek [utilizator]

  Eu sper ca USR nu va accpta ca PNL sa taie bugetul doar de la ministerele USR, in special de la SANATATE


  au taiat astazi banii de la STUDENTI si ...atata.

  Esentialii, PSD-istii, bugetarii speciali raman cu banii
  • 0 (10 voturi)    
   Deci nu au reușit un deficit de 7% nici din hârtii (Miercuri, 10 februarie 2021, 18:38)

   elder [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   Dar anul viitor vor respecta deficitul de 3%. Creștere economică de 4,3% în 2021. Caragiale mon cher.
   Cui i se face milă de Catza și îi aruncă un colac de salvare sub forma unei moțiuni de cenzură?
  • +4 (10 voturi)    
   Sunt destule spitale! (Miercuri, 10 februarie 2021, 19:12)

   unins [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   Ceea ce lipseste este managementul eficient al spitalelor, din cauza lipsei profesionistilor. Spitalele sunt "gauri negre" care inghit miliarde, paravane in spatele carora mafia isi desfasoara "legal" actiunile. Spitalele sunt "ferme de nosocomiale / fabrici ale mortii"! Spitalele trateaza efectele, nu cauzele bolilor si daca o tinem tot asa, vom umple tara de spitale si oameni bolnavi. Investiti in masuri de combatere a cauzelor bolilor.
   • +2 (6 voturi)    
    tb actiuni profesioniste si cu impact real (Miercuri, 10 februarie 2021, 19:56)

    sauvage [utilizator] i-a raspuns lui unins

    Analiza tb sa fie mai profunda. Nu se justifica sa ai in acelasi oras mai multe spitale de exemplu, fiecare cu biroul lui de contabilitate, resurse umane, directori si toata sefimea. Asta e si cauza principala pt care nu au fost construite alte spitale. Ar fi disparut toata aceasta privilegiatura. O singura unitate de administrare, cu un director, un singur birou de resurse umane, adminsitrativ pentru toate este sificient etc. Avind in vedere subordonarea comuna, toate spitalele de CJ trebuie reunite cu o singura conducere : un director peste toate spitalele, un singur birou de contabillitate & Co si personal medical pentru fiecare unitate. S-ar face economii uriase. Ginditi-va doar la armata de directori pentru care nu ar mai fi platite salarii, masina de serviciu, utilitati etc. La fel e si in scoli : Ar trebui creat un serviciu adminsitrativ (contabilitate, resurse umane, achizitii etc) pentru toate. Idem pt primarii (n-are nici o eficienta sa tii birou de contabilitate, resurse umane etc la fiecare primarie din judet, unele nu au bani nici de becurile de la stilpii din comuna). Aici e marea sursa de bani - eliminarea posturilor inutile si crearea unor unitati comune de administrare, iar in multe situatii se poate si externalizare (ex. contabilitate, resurse umane etc). Dar nu se doreste.Din pacate si Citu, ca si toti ceilalti evita sa intre puternic in aceasta hotie de privilegii care alimenteaza aristocratia bugetara. Ne spune in ris ca va elimina voucherele de vacanta (insa doar anul acesta), care inseamna cit dle finantist ? 0,0002 %. A fost vreodata Citu la finante sa vada cum sint organizate ghiseele : la unul dai foaia de varsamint si la cel de linga el, dai banii.
    Tb. introduse plati online si pleaca toti la munca in privat nu la trindavit aiurea sau nu ne intereseaza. Nu se doreste o reforma adevarata, ci doar simulare.
    • +6 (10 voturi)    
     in Timisoara (Miercuri, 10 februarie 2021, 20:53)

     Bazil [utilizator] i-a raspuns lui sauvage

     sunt patru universitati de stat (Vest, Politehnica, Medicina si USAMVB) ce se impiedeca unele de altele. Sunt 4 rectori, cam 25 prorectori, șpe contabili, juristi, etc. Si aici se poate face o comasare si sa fie un rector, prorectori de la fiecare universitate, ..... Nu se doreste. Functiile de conducere sunt bine pazite.
     • -2 (6 voturi)    
      cit de curind (Miercuri, 10 februarie 2021, 21:33)

      sauvage [utilizator] i-a raspuns lui Bazil

      se va intimpla si acest lucru. Exemplul din tarile europene este cit se poate de clar. Cunosc situatia foarte bine. Pina si Grecia, patria desfriului din banul public) a fost obligata sa faca acest lucru. In 2017, au fost fortati sa o faca pt ca li s-au taiat banii. Concret, un exemplu in Atena, 4 universitati sau unit in una singura, iar in Nord Serres si Thessaloniki au fuzionat (= 1 rector si 1 aparat pt ambele). Va veni si la cit de curind. Ceea ce vad insa este ca nimeni nu vorbeste despre acestea. Nici macar opozitia sau presa serioasa. Asta arata cit de slabi sint si ca sint in afdara agendei globale. Sint cramponati in subiectele mioritice.
     • -1 (5 voturi)    
      curind (Miercuri, 10 februarie 2021, 22:39)

      sauvage [utilizator] i-a raspuns lui Bazil

      se va intimpla si acest lucru. Exemplul din tarile europene este cit se poate de clar. Cunosc situatia foarte bine. Pina si Grecia, patria desfriului din banul public) a fost obligata sa faca acest lucru. In 2017, au fost fortati sa o faca pt ca li s-au taiat banii. Concret, un exemplu in Atena, 4 universitati sau unit in una singura, iar in Nord Serres si Thessaloniki au fuzionat (= 1 rector si 1 aparat pt ambele). Va veni si la cit de curind. Ceea ce vad insa este ca nimeni nu vorbeste despre acestea. Nici macar opozitia sau presa serioasa. Asta arata cit de slabi sint si ca sint in afdara agendei globale. Sint cramponati in subiectele mioritice.
     • +1 (1 vot)    
      Bateti campii cu gratie! (Joi, 11 februarie 2021, 10:02)

      Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui Bazil

      Bine ca va doare la basca de universitatile din Timisoara care au o traditie si o valoare superioara celor infiintate dupa 1990!Acum sunt facultati de medicina unde nu te duce gandul,mii de stomatologi care nu au obiectul muncii.Oprea si ai lui,daca au vazut ca apar facultati de doi bani peste tot si-au zis de ce sa nu faca si ei una pentru apv-isti si securisti?La Oradea electronica si medicina!Am vazut cum au luat ilatienii diplome de medici stoma pe naspaCred ca esti unul mai firav la minte de te doare de facultatile de stat.Tu nu vezi ca loazbelel care ne conduc la dezstru au facultati particulare?Cunosc un sef serviciu la CAS care nici nu stie unde a terminat facultatea,particulara.(era fochista la CET inainte).O alta loazba este functionar superior dupa ce a facut la zi psihologie in timp ce lucra tot la CAS(dar nu a vazut facultatea ).
      • -1 (1 vot)    
       nu te supara (Vineri, 12 februarie 2021, 20:49)

       Bazil [utilizator] i-a raspuns lui Zache58

       am scris despre universitati de stat, ce primesc banii din buget, nu de universitati private.
 • +3 (9 voturi)    
  sa ne zica unde (Miercuri, 10 februarie 2021, 17:10)

  ..13 [utilizator]

  face investitiile - ca sa stim daca cresterea aceea este realista sau realist asezata in buget...
  • +9 (13 voturi)    
   Concedieri la bugetari? (Miercuri, 10 februarie 2021, 18:59)

   DomnuTrandafir [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Concedieri de 50% la bugetari când?

   Sunt 3187 unitati administrative ( Primarii), 41 Prefecturi, 41 CJ cu un aparat total de cca 248.000 salariați.
   Daca doar 100.000 bugetari pleaca economia ar fi de peste 15 miliarde lei.
   Mai mult:
   Din acestia cca 30.000 sunt pensionari care sunt in familie sot+sotie ( de cele mai multe ori) si isi actualizeaza an de an pensia.
   Pensionari de 15 ani dau de lucru la Casele de Pensii cu recalcularea recalcularii!
   E o presiune pe bugetul de pensii?
   Sigur ca este !
   Cam cat a specialilor!
   Si de aici din recalculari ar fi cam 1 miliard lei care e din buget pana la urma.
   Si daca pleaca puturosii o sa le observa lipsa cineva?


   La plăți bugetare intra si indemnizatia Marilor Consilieri Locali.
   41466 capete luminate!
   Sa se suspende plata acesteia indemnizatii in acest an.
   Pot face voluntar treaba pentru care încasează sume grase.
   Astfel economia ar fi de cca 9 miliarde lei.
   Total 25 miliarde lei bani de autostrazi!

   Aveti curaj PNL?
   Sa rupeti pisica?
   • +7 (9 voturi)    
    atit uitat de DGASPC-uri (Miercuri, 10 februarie 2021, 20:01)

    sauvage [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

    in fiecare din cele 41 de judete, DGASPC-urile au in medie intre 1500-2000 de angajati. Cit o uzina buna. Trintori care nu fac nimic util. Toate primariile dintr-un judet trebuie sa desfiinteze departamentele administrative (contabilitate, resurse umane, juridic etc) si creat un singur serviciu suport pentru toate. La fel si pt scoli, spitale etc. Abia atunci vom simti cu adevarat economii. A propos. In conditiile in care exista CJ si Primarie, care utilitatea prefecturii (fiecare judet are 1 prefect + 2 subprefecti + aparatul propriu + masini de serviciu, telefoane mobile etc si mai iau si 30% spor pt COVID 19).
    • +5 (7 voturi)    
     Am uitat (Miercuri, 10 februarie 2021, 20:25)

     DomnuTrandafir [utilizator] i-a raspuns lui sauvage

     Da!
     Digitalizarea rezolva tot!
     Puturosii, amantele, neamurile vor pleca acasa!
     Cred ca nu-i curaj politic!
     Acum ar fi momentul!
     • +2 (2 voturi)    
      o alta solutie (Miercuri, 10 februarie 2021, 21:38)

      sauvage [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

      Mall-ul institutional = o cladire cit mai accesibila din toate zonele orasului (cel mai bine la periferia orasului) unde sint reunite toate institutiile (primarie, CJ, politie, finante, DSP etc). In centru orasului pot ramine Priamria si CJ cu birourile de vaza (primar, receptii oficiale etc). Pt restul personalului, toata lumea la un singur loc cu activitatile adminsitrative reunite sau externalizate. S-ar face economii imense.
     • +1 (1 vot)    
      NU va fi momentul niciodata! (Joi, 11 februarie 2021, 10:08)

      Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

      Unde isi vor angaja securistii sotiile,fratii,copii.In plus daca sunt multe institutii sunt si multi securisti care se ocupa de fiecare institutie in parte.Au ce raporta si cu cat mai multe hartii,cu ata mai multi bani.Voi aveti solutii bune dar uitati ca se vrea sa ramanem ancorati in trecut.Se face joc de glezne doar pentru banii de la UE.Toata lumea sa traiasca,numai noi sa nu murim.
 • +5 (17 voturi)    
  bugetul pentru pensii speciale/serviciu cat e (Miercuri, 10 februarie 2021, 17:24)

  hopsinoi [utilizator]

  pe 2021?

  Care e diferenta furata prin cele speciale, cea neacoperita de contributivitate?
 • -5 (21 voturi)    
  Pai nu spuneau ca n-o sa taie nimic, (Miercuri, 10 februarie 2021, 17:34)

  xrogo [utilizator]

  s-au vazut cu sacii in caruta si acum uita ce-au promis!
  • +3 (11 voturi)    
   Anul trecut a fost la fel (Miercuri, 10 februarie 2021, 18:06)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Orban, Citu, Alexandru - maestri in minciuna si demagogie,
 • -1 (13 voturi)    
  Bugetul Hoției Naționale (Miercuri, 10 februarie 2021, 18:05)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Singurul premier declarat de Jurtiție incompetent.
 • +3 (11 voturi)    
  Cu asa mare deficit tu vrei prime? (Miercuri, 10 februarie 2021, 18:16)

  mmagic [utilizator]

  Omul are dreptate, si e de bun simt adica suntem totusi 7% din PIB pe minus !!!
  Sau poate ca in frenezia ta iti doreai si pensia marita!
 • +5 (11 voturi)    
  Acesti oameni sunt incapabili! (Miercuri, 10 februarie 2021, 19:21)

  unins [utilizator]

  Ceea ce fac ei acum, au facut si comunistii, cu deosebirea ca aceia chiar au construit ceva. Multi romani gandesc eronat si din naivitate, se transforma in avocatii incapabililor. Acesti oameni au fost alesi SA REZOLVE, nu sa se planga, aducand argumente in favoarea incapacitatii lor! Daca nu pot, sa lase pe altii care pot.
  • +8 (10 voturi)    
   realitatea pura (Miercuri, 10 februarie 2021, 20:07)

   sauvage [utilizator] i-a raspuns lui unins

   Se vorbeste doar de finantele generale, dar de cele locale de ce nu se pomeneste nimic. Ne-am saturat de hotiile primarilor, de panselute si tot felul de cadouri electorale. De ce nu se face nimic si aici ?In fiecare din cele 41 de judete ale tarii, fie ca e vorba de Primarie sau Consiliul judetean, societatile care furnizeaza utilitati nu sint altceva decit povara pe capul cetatenilor exploatind servicii de monopol. Astfel, o intreaga haita, utilizind pretextul serviciilor pentru populatiei, trage cit poate pentru propriile buzunare. Toate aceste servicii ar trebui concesionate, iar unele puse liber pe piata. Care este obiectivul ? Aceste firme, furnizoare de servicii publice (apa, canal, transport in comun, salubritate, spatii verzi etc), in fapt sint gauri negre si loc de furat cit se poate. Apoi, mai este alimentarea cu bani la partid (directorii contribuie la partid si la mafiotul sef - doar nu va imaginati ca directorul de la X sau Y societate, duce acasa luna de luna acel salariu). Apoi, ele sint zone de angajat neamuri, pile, amante etc. Si mai este ceva. Consiliile de administratie. Ei, aici e treaba transpartinica. In aceste CA, sint toti bagati, si de la putere si de la opozitie. De aceea, nimeni nu contesta. Ultimele doua interese aduc aceasta lipsa de actiune din partea niciunuia, opozitie sau putere. Intelegeti ? Solutia este desfiintarea lor si concesionarea. Ar dispare in primul rind Consiliile de administratie.
   • 0 (6 voturi)    
    finantele locale (Miercuri, 10 februarie 2021, 20:18)

    sauvage [utilizator] i-a raspuns lui sauvage

    Stati cum vreti, dar ginditi drept. Faceti si un calcul. 3 persoane platite cu salariul minim (nu cistiga mai mult agentii de paza) in inmultit cu 12 lui. Zicem, un maxim 600 eur/luna x 3 pers = 1800 eur/lunax12 luni = aprox 20.000 eur. Unde e diferenta ? Cititi atent ce trebuie sa faca patrula, dar sa nu va smintiti pentru ca obiectivele sa nu cumva sa se tulbure sau actiuni similare. " Salubris SA Iasi, societatea de salubritate a primăriei, continuă programul de achiziții planificat si are programată o licitație pentru achiziția unor servicii de pază. Prevederea bugetară este de 407.340 lei, fără TVA, aproape 85.000 euro. Contractul va avea o durată de 12 luni. Serviciile de pază vor fi asigurate non-stop la următoarele puncte de lucru. Depozit Ecologic Țuțora, Depozit Tomești și sediul societății din șoseaua Națională, nr.43. Necesarul este de 3 posturi. Firma care va depune oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Patrula va fi formată din minimum 2 agenți de pază dotați cu mijloace de protecție individuală, asigurate de firma specializată de pază și intervenție. Patrula se va deplasa cu mijloacele auto din dotarea firmei și va avea misiunea de a respinge și reține persoana care care tulbură obiectivele, încearcă să intre forțat sau activități similare”, se arată în caietul de sarcini.
 • 0 (4 voturi)    
  7% e FALIMENT in 3 ani (Joi, 11 februarie 2021, 0:04)

  credinciosul [utilizator]

  macar trebuia sa incerce un 4-4.5 % pe hartie ,ca rezultatul sa fie 5.
  vai de cozonacul vostru si din lipsa fermitatii unor masuri dure cu taietorii de frunza,vai noua!
  marirea urgenta a varstei de pensionare MI SI MAPN spre 60 ani,pana la 45 ani munca obligatoriu de teren,apoi munca de birou,daca meriti!
  vai de steaua voastra,pnl si usr!
  daca astia sunt desteptii tarii,pot spune ca un Ceausescu ,(cismarul cu viziune,care a facut atatea de inca mai vindeti si acum dar nu pt dezvoltare si pt pensii si salarii)stergea cu voi pe jos!sunteti jalnici habarnisti!
  o firma privata ,cu un asemenea comportament avea 5 lacate pe porti!
 • +1 (1 vot)    
  Foo Fighters (Joi, 11 februarie 2021, 8:31)

  Andreiinplm [utilizator]

  Nu degeaba avea tricou cu Foo Fighters. Trebuie sa se lupte mult...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by