Grupul suedez Ingka Group, proprietarul magazinelor de mobilă Ikea, a anunţat joi că a ajuns la un acord pentru preluarea unei participaţii la partenerul care oferă servicii financiare Ikano Bank, în cadrul strategiei sale de a-şi extinde oferta pe partea serviciilor, transmite Reuters, citată de Agerpres. Ikano Bank este deţinută de Ikano Group, care, la rândul său, a fost separat de Ikea în anul 1988 ajungând la fiii fondatorului grupului, Ingvar Kamprad. Ikano Bank oferă servicii financiare pentru clienţii Ikea din opt ţări, precum şi alte servicii de consumer banking.

HotNews.roFoto: Hotnews

Termenii financiari ai acordului nu au fost dezvăluiţi.

Ingka Group a precizat însă că va prelua participaţia de 49% la Ikano Bank prin emiterea de noi acţiuni şi că dispune de opţiunea de a achiziţiona şi restul titlurilor, la o dată ulterioară.

"Acesta este un pas decisiv pe piaţa serviciilor financiare, o parte importantă din călătoria Ingka Group pentru a face Ikea mai accesibilă şi mai sustenabilă", a informat grupul suedez, într-un comunicat de presă.

Deţinerea unei participaţii la Ikano Bank va permite grupului Ingka să maximizeze potenţialul relaţiei actuale, proprietarul magazinelor Ikea adăugând că serviciile sale financiare vor fi disponibile clienţilor, atât online, cât şi în interiorul magazinelor.

Magazinul Ikea din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. În luna iunie 2019, Ikea a inaugurat noul magazin de pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitală, o investiţie de 90 de milioane de euro, care a creat 600 de noi locuri de muncă.