INS: În anul 2020, lucrările de construcţii au crescut faţă de anul 2019 cu aproape 16%. Cele mai mari creșteri s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (+46,0%)

de DP     HotNews.ro
Luni, 15 februarie 2021, 9:18 Economie | Finanţe & Bănci


Constructii locuinte
Foto: Hotnews
Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 15,9%. La o privire mai atentă datele arată că cele mai mari creșteri s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (+46,0%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+24,4%) şi la construcţiile noi (+9,3%). Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: construcţii inginereşti (+18,5%), clădirile rezidenţiale (+17,8%) şi la clădirile nerezidenţiale (+10,9%). Potrivit metodologiei INS, construcţiile inginereşti sunt cele care nu îndeplinesc caracteristicile de clădiri şi au ca scop crearea condiţiilor pentru realizarea activităţilor de producţie sau a celor social-culturale (drumuri, căi ferate, poduri, aeroporturi, stadioane etc.)

  • Construcţiile noi reprezintă rezultatul acelor activităţi care determină direct crearea de noi spaţii (de locuit sau cu altă utilizare) sau crearea de noi structuri la construcţiile civile existente.
  • Lucrările de reparaţii capitale la construcţii existente reprezintă lucrările care se execută la clădiri şi construcţii existente după expirarea fiecărui ciclu de funcţionare prevăzut în normativele tehnice şi care au ca scop menţinerea caracteristicilor tehnico-economice ale construcţiilor pe întreaga durată de serviciu normată.
  • Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente la clădiri şi construcţii existente reprezintă ansamblul de operaţii (zugrăvire, vopsire, repararea unor părţi neînsemnate) ce se realizează la o construcţie existentă pentru a asigura continuitatea folosirii ei, împiedicarea unei uzuri rapide şi prelungirea duratei de funcţionare.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1092 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by