Guvernul a aprobat în ședința de joi proiectul de OUG privind reducerea cheltuielilor bugetare, a anunțat premierul Florin Cîțu. Acesta a spus că ordonanța va fi publicată în Monitorul Oficial, iar vineri va fi şedinţă de Guvern pentru aprobarea legii bugetului pentru 2021. Cîțu a amintit că prin această ordonanță a fost eliminat sporul de COVID de 30% acordat personalului din prefecturi şi a fost menținut punctul de pensie la 1.442 de lei în 2021.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cîțu a mai spus că se prorogă până la 1 aprilie 2022 intrarea în vigoare a Legii 195/2020 privind statutul personalului feroviar. Se instituie un cadru legal necesar pentru ca sumele rămase necheltuite din alocările pentru facilităţile transport studenţi să poată fi utilizate de către universităţi în anii următori şi pentru alocarea de burse pentru studenţi.

Prin OUG a fost eliminată gratuitatea transportului pentru studenți. Aceștia vor beneficia de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport. De asemenea, a fost anulată acordarea de vouchere de vacanță în 2021.