Premierul Florin Cîțu a dat joi de înțeles, printr-o postare pe Facebook, că bugetul a primit în perioada PSD avize pozitive de la Consiliul Economic și Social (CES), acuzând instituția că este un consiliu politic. Factual.ro a verificat declarația premierului uitându-se pe documentele oficiale și a concluzionat: Afirmația lui Florin Cîțu este falsă.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Afirmația lui Florin Cîțu este falsă. Acesta sugerează că CES a avizat în anii precedenți bugete care au distrus România. Doar că, în anii menționați de el, CES a avizat favorabil doar două bugete, cu propuneri de modificări și observații. Este important de reținut că bugetul pe 2018 a primit aviz nefavorabil”, spune Factual.

Postarea lui Florin Cîțu:

„Este nevoie de reformă. Din temelii.

Premieră în România.

Consiliul Fiscal consideră că România are, în acest an, un buget credibil care menține în plan principal investițiile.

Acesta este avizul profesioniștilor.

Astăzi, însă, bugetul a fost și la Consiliul Economic și Social pentru avizare. Un consiliu politic, cu membri plătiți din bani publici, dar fără vreun fel de răspundere pentru votul lor. Trebuie să știți și acest adevăr.

Cum credeți că o să fie avizul acestui consiliu politic? Vreau să comparați avizul de azi cu avizele date bugetelor care au distrus România în perioada 2017-2019”.

Mai multe detalii vezi pe Factual.ro.