Banii primiți de Televiziunea Română prin bugetul 2021 ar fi insuficienți, conform declarațiilor șefei TVR, Doina Gradea. Prin urmare, a cerut Guvernului să dea o Ordonanță de Urgență prin care activitatea instituției să fie limitată. Ea a făcut declarațiile la Comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament.

Doina GradeaFoto: YouTube

„Nu asigurăm nici măcar plata utilităților. Am solicitat să fie asigurate sumele măcar pentru funcționare, urmând ca limitările de activitate să fie asumare de către Guvern, printr-o OUG care poate să impună inclusiv restructurări la televiziunea publică pentru că noi nu avem cum să ne limităm singuri activitatea. După dezbateri cu reprezentanții Ministerului Finanțelor am primit o alocare de 360 milioane, total insuficientă pentru funcționare. Difuzarea programelor și Societatea Națională de Radiocomunicații depășesc cu mult acest nivel. Solicităm asumarea Guvernului pe o eventuală limitare a activității Televiziunii Române”, spus Doina Gradea.

Bugetul a fost adoptat în varianta propusă de Guvern.

Conform proiectului de buget, TVR primește de la bugetul de stat 360 milioane lei, cu 4,19% mai mult decât execuția pe 2020.