Cea mai solicitată facilitate a fost eșalonarea la plată în formă simplificată, a declarat Georgiana Stoian, director general adjunct la Direcția Generală de Reglementare și Colectare Creanțe din ANAF, circa 40.000 de contribuabili depunând cereri. „Data de 31 martie se împlinește cât de curând (termenul limită pentru depunerea cererii n.r.). Accesarea eșalonării la plată în formă simplificată și anularea obligațiilor accesorii ar trebui să fie accesate de contribuabili cât mai repede”, a spus Stoian, în cadrul unui eveniment organizat de PwC România.

Georgiana Stoian (ANAF)Foto: Pwc Romania

Ea a precizat că au în vedere cu colegii de la Ministerul Finanțelor să încere să flexibilizeze condițiile de acordare a eșalonării.

„Ne gândim ca acest mecanism de eșalonare simplificată să îl preluăm în prevederile Codului de procedură fiscală”, a explicat ea.

Pe temă a vorbit și Mirela Călugăreanu, șefa ANAF: „Ne-a adus bani frumoși. Am încasat bani frumoși în decembrie și ianuarie. O să vedem și care a fost cuantumul obligațiilor fiscale amânate și încasate din perspectiva eșalonării simplificate în februarie, dar vă spun că în decembrie și ianuarie au fost bani frumoși”.