
București, orașul cu traficul cel mai îngrozitor din lume / Câte ore pierd anual șoferii în trafic (raport)


Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Edmonton - Calgary, 300km in doua ore jumate.
Calgary, Downtown - Hiome la rush hour, 20km, 16 minute.
Si de cand are Calgari 2.4 milioane de oameni precum zona Bucuresti-Ilfov!
-euro 1 din 1992
-euro 2 din 1996
-euro 3 din 2000
-euro 4 din 2006
-euro 5 din 2009
-euro 6 din 2015
-euro 6 d temp din 2019
-euri 6 d din 2021.
Pai oameni buni, euro 4 (sau mai jos) sunt maisni produse inainte de anul 2009, adica cu minimum 13 ani vechime. Nu vi se pare normal ca trebuie impozitate ptr ca polueaza? Mie mi se pare de bun simt sa se impoziteze astfel de masini, mai vechi de 13 ani (ca sa nu mai vorbim de euro 3 si 2, care au peste 21 de ani vechime).
Plouarea NU se raportează la anul de fabricație, cilindree sau alte criterii prost puse și negândite.
Poluarea se raportează la combustibilul ars, deci un taxi sau Uber diesel nou ne omoară pe toți până să se compare cu vreun Logan din 2005 care mai mult stă parcat. Și vorbesc despre clasa de poluare toți ipocriții care n-au loc de mașini mai vechi în oraș cu SUV-oaiele care deși sunt euro 6 consumă găleți de combustibil între cozile la semafoar prin oraș.
Să mai spun că la poluarea cu particule participă inclusiv vehiculele electrice?
Singura taxă de poluare viabilă și mai aproape de adevăr este taxarea combustibililor în funcție de poluarea pe care o generează. Iar de grija mașinilor vechi lasă RAR-ul să se ocupe, plânge-te de ei dacă e cazul.
Iar soluția împotriva poluării e mersul cu transportul public sau alternativ, cât mai mult.
Cine se plânge de mașinile vechi și se dă ”eco” din SUV-ul târât la birou zi de zi e doar un mare ipocrit.
Pe de alta parte traim intr-o tara in care o masina cu motor de peste 2,0 are niste impozite de 6 ori mai mari decat una cu motor de 1,97. Nu mai vorbesc de motoare de 2,5-3L
Da, sunt de acord sa platesc pentru benzinara euro2 din 1995 un impozit de 6 ori mai mare dar cu conditia ca masina de Euro6 de doi ani sa fie impozitata corect nu functie de capacitatea cilindrica. Pana la urma normele Euro sunt exprimate in g/km deci cata vreme masina le respecta ce importanta are capacitatea motorului?
Nu alergand grizzlies pe CGY-EDM highway...
Cat depre burgher, esti nebun, tu papi junk food, nu-ti permit mancare buna??? Numnuts???
Daca e sa nu ne limitam la situatii comparabile, de ce nu ar fi bun si exemplul meu!
Ia ziceti: care aveti masina mai bengoasa?
bucurestiul este un oras cu un trafic atipic, f aglomerat dimineata de la 7.30 la 9 si seara intre 16.30-19. In rest se circula. Incearca sa tranzitezi orasul in afara acestor ore de varf si vei vedea ca se merge.
cat despre statistica cu cele mai aglomerate orase, nu este corecta, In opinia mea sunt orase mult mai aglomerate decat Bucuresti: Istanbul, Ciudad de Mehico, New Yok, Islamabad, New Delhi, Paris, Londra, Shangai, Tokyo.
Ca medie orara, viteza medie e mai mica acolo.
cu metroul o fi mai bine?.. cand astepti al 5lea metrou ca primele 4 au fost prea pline sa incapi? asta daca nu e pandemie si ai prefera sa nu respiri acelasi aer cu 200 de persoane.
bicicleta? e pista doar pentru turisti, in centru. in rest e o dunga de vopsea trasa aiurea pe trotuare. curajosii infrunta prima banda, restul se resemneaza dupa doua zile.
mers pe jos? daca esti aproape si nu te deranjeaza sa ocolesti pe strada pentru ca trotuarul e blocat de masini. nu te imbraci in alb, ca oricum ajungi gri la destinatie.
Insa intervalul de succedare era FOATE MIC, am vazut si sub un minut!
Acum lucram predominant de acasa, la servici mergem in afra orelor de varf.
Cu bicla sau cu trotineta electrica nu am incercat, dar de mai multe ori am fost PE JOS, 45-55 de minute ocolind parcul Herastau. Multe zone sunt insa considerabil mai neplacute ...
Munca la domiciliu e o solutie.
Plimbarea cu masina a celor mici din Balta Alba in Cotroceni ,ca acolo e o scoala mai buna , ar putea fi oprita, nu prin lege, ci prin constientizarea faptului ca ii distrugeti pe cei mici, nu mai nici un timp liber, si la 20 de ani,vor fi deja maturi si obositi.Secole la rand cei care au vrut sa faca carte au facut scrrind cu pana la lumina unei lumanari. Deci toate fumurile, fitzele astea nu isi au rostul....dar ...nu te pui cu mitocanii ajunsi.
Solutii: injumatatirea prin parghii, fiscale, taxe a numarului masinilor sau circulatie ca in vremea comunismului, cine a prins vremurile isi aduce aminte, o zi cu sot, o zi fara sot. sau aruncata o bomba atomica si construit un nou oras, aerisit, cu paduri urbane, spatii verzi, norme arhitectonice, PUZ severe s a m d.... felicitari Bucuresistan pentru locul 1 in lume la trafic auto si locul 1 in UE la poluare !
In rest, liber.
Si nu, nu ma refer la Gelu Duminica :)
Cum au gasit un loc liber au facut blocuri inghesuite, viitoare ghetouri. SI nu plateste nimeni pentru mizeria asta.
Nu mai decide Tovarasul ce sa se darame si ce sa se construiasca.
Actioneaza legile pietii: daca nu s-au facut scoli si spitale, iar parculetele au fost transformate in parcari sau in blocuri, de birouri sau ansambluri rezidentiale, este numai si numia pentru ca ASA SE CERE aceasta o dorim noi, locuitorii Capitalei!
Oare va inchiputit ca la Mumbai, Manila, Bogota sau Kiev (doar cateva exemple) este mai bine decat in Bucuresti?
Ptr info...vedeti statistici zilnice / lunare / anuale aici ...Bucuresti este pe locul 18 in lume... https://www.tomtom.com/en_gb/traffic-index/ranking/
ca si alte aplicatii TomTom foloseste datele reale de la utilizatorii conectati in timp real...si GPS-ul nu minte. Clasamentul INRIX probabil este facut de cineva care habar nu are de Real Traffic Data acesibil f usor la o simpla googaleala
Nu stiu de unde au scos statisticile alea dar, din experienta, stiu ca in timpul zilei se circula bine in Bucuresti. E aglomerat dimineata si seara, in orele de varf, dar si atunci coloana se misca destul de bine.
Aaa, desigur, la 8 dimineata, cand pe 1 km se insira masinile la poarta scolilor, ca deh, picimea Mileniului III nu poate face doi pasi pe jos, e altceva.
Trebuie macar in capitala asa europeana supra aglomerata OFICIAL luate masuri severe impotriva posesorului de masini.
Domnul primar Dan masuri recomandate:
1. Firmele sa ofere un bonus angajatilor care vin la munca fara masina personala. Bonusul e platit de stat sau de primarie.
2. Cetatenii care nu poseda masina sunt recompensati financiar de stat sau de primarii.
Iar familiile cu cat sunt mai numeroase si nu au masina sunt platite semnificativ mai mult.
3. Taxa anuala pentru numar de KM parcursi cu masina personala.
4. Taxa pentru plecarea masinii de pe loc.
5. Amenzi daca ai parcat masina fara loc de parcare legal:
- amenda 50EUR pe zi sau 200 RON
- si sa ne tinem amenzile astea
6. Locuri de parcare platite pe aproape toate strazile centrale.
- ora de parcare 5 RON cu cat creste gradul de ocupare, creste si pretul pana la 10 RON
7. Taxare drumurilor aglomerate
- ghisee pe toate strazile aglomerate, pe fiecare banda de mers, daca e aglomerat platesti 10 RON pe masina
8. Cresterea pretului benzinei, adica dublarea
9. Interzicerea achizitiei unui nou automobil daca cineva din locuinta ta are deja unul in posesie.
In 5 ani de aplicat asemenea masuri cred ca reducem drastic numarul masinilor de pe strazi.
Stirea si clasamentul din acest articol contrazic evidenta si nu ar trebui sa faca obiectul unui articol pe un site serios de stiri. Este prea pe fata o bazaconie. Articolul nu explica ce calculeaza mai precis acest clasament dar il interpreteaza in mod gresit ca fiind un indicator al unui oras "aglomerat". Ce inseamna "Hours lost" in 2020? Ore pierdute fata de ce, fata de scenariul SF in care te deplasezi spre birou cu 50km/h?!
Ma mira comentariile de la oameni care nu au locuit aici in 2020, care accepta concluzia eronata si pe baza ei formuleaza judecati de valoare.
1 acces interzis in timpul zilei pentru masini de gabarit mare: salubritate, constructii, etc.
2 interzicea circulatiei pentru masinile care polueaza in zona centrala:
3 cresterea taxelor pentru masini non euro sau euro 1, 2,3.
4 folosirea semafoarelor inteligente, sincronizare semafoare, dimineata si seara pentru inceput (asta se poate implementa rapid)
5 urgentarea constructiei autostrazii de centura; traficul de tranzit e foarte mare in Bucuresti, in nici o capitala din europa nu se intampla asa ceva.
Solutii exista, trebuie vointa politica.
Eu am oferit solutii pe termen scurt.
Pentru tramvaie chiar trebuie sa asteptam licitatii ani de zile? RATB avea propria uzina de tramvaie - URAC. Ce se intampla cu ea? Macar 2-3 tramvaie pe luna, cu piese Siemens sau orice altceva, tot ar putea scoate.
Negoita ne-a zis asta din 2014, iar duamna Fierea a reiterat-o in februarie 2020. Deci pentru cei nemultumiti, solutia este simpla!