Guvernul a adoptat în ședința de joi câteva măsuri fiscale, care sunt, de fapt, prelungiri ale unor decizii de anul trecut pentru mediul de afaceri, a anunțat premierul Florin Cîțu. Acesta a spus că printre altele se prelungește pentru HORECA perioada de scutire cu 90 de zile a plății impozitului specific. Ultima oară acesta a fost prelungit cu 90 de zile în luna decembrie. De asemenea, printr-o hotărâre de Guvern au fost alocate sumele necesare pentru plata tichetelor de masă pentru minerii care erau astăzi în greva foamei la Suceava.

Florin CituFoto: Captura

Alte măsuri au fost adoptate

Prelugirea unor termene cu facilități fiscale pentru contribuabili, restructurarea datoriilor fiscale poate fi cerută până la 31 ianuarie 2022. Măsura aceasta a fost inițiată în 2019 și s-a introdus obligația debitorului de a depune cerere de restructurare în termen de maximum 6 luni de la data notificării pentru a evita deschiderea executării silite.

Prelungirea posibilității contribuabililor de a benficia de rambursare tva cu control ulterior până la 31 ianuarie 2022. Aceasta este o măsură pe care am introdus-o anul trecut în perioadă de stare de urgență, o măsură care a funcționat foarte bine și o prelungim. Este o măsura care va ajuta companiile în a primi cash-flow mai repede.

Prelungirea posibilității contribuabililor de a beneficia de ștergerea accesoriilor aministiei fiscale cu condiția plății debitului principal până la 31 ianuarie 2022

Prelungirea posibilității contribuabililor de a beneficia de eșalonarea simplificată la plată până la 30 septembrie 2021.