​Dinu Bumbăcea devine Country Managing Partner PwC România începând cu 1 iulie 2021, preluând acest rol de la Ionuț Simion care a condus compania timp de 6 ani, se arată într-un comunicat al companiei. Simion va continua în cadrul PwC România, coordonând dezvoltarea portofoliului de clienți strategici, precum și practica de prețuri de transfer la nivelul Europei Centrale și de Est.

Dinu BumbaceaFoto: Pwc Romania

"Cu peste 28 de ani de experiență în servicii profesionale, dintre care 21 ani ca Partener, Dinu este Liderul Departamentului de Consultanță pentru Afaceri PwC România. De-a lungul carierei sale, a coordonat o gamă largă de proiecte de consultanță în România și Europa Centrală și de Est, în diverse industrii", se arată în comunicat.

El este absolvent al Facultății de Electronică și Telecomunicații din cadrul Politehnicii București, deține un master în inginerie electrică în cadrul Georgia Institute of Technology SUA și o diplomă de specializare în tratamentul digital al imaginilor de la Supélec Franța. Este membru al Asociației Contabililor Autorizați din Marea Britanie (ACCA) și al Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR).

PwC România marchează în acest an 30 de ani de activitate pe piața locală, fiind prima mare companie de servicii profesionale înregistrată în România după 1989. În prezent, echipa PwC România şi Moldova numără peste 800 de profesioniști și este coordonată de 21 Parteneri, având birouri deschise în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța şi Chișinău.