Membrii Confederației Patronale Concordia și-au exprimat încă din februarie dorința de a sprijini eforturile de întoarcere la normalitate, în mai multe întâlniri cu autoritățile. Companii cu peste 140.000 de angajați și-au arătat disponibilitatea de a amenaja centre private de vaccinare, suportând costurile logistice. ”Există companii care în câteva zile pot începe procesul de vaccinare. Au nevoie doar de cadrul legal și de vaccinuri. În cele mai multe cazuri, pregătirea logistică va lua puțin timp, dar ea nu poate începe fără direcție clară de la autorități. Ce norme, ce reguli, cum, când, unde, cu cine, cum vin vaccinurile. Lăudăm deschiderea, așteptăm instrucțiunile și am dori să existe o consultare între autorități și mediul privat, pentru a evita anumite probleme pe care noi le anticipăm. Doar la Concordia avem un grup de lucru cu oameni din zeci de companii gata să-și folosească timpul și priceperea pentru a ușura procesul și îmi imaginez că nu suntem singurii. Trebuie doar să folosim această cunoaștere și experiență”, explică Radu Burnete, director executiv Concordia.

Radu BurneteFoto: Concordia

”Ne-a bucurat declarația premierului Cîțu, care cere mediului de afaceri să se implice în campania de vaccinare, cu atât mai mult cu cât companiile membre și-au exprimat această intenție de mai bine de două luni. Au exprimat nu doar disponibilitate, ci au și investit în crearea unor astfel de facilități, pentru ca împreună să atingem mai repede ținta de vaccinare, ce ne-ar permite întoarcerea mai rapidă la normalitate”, mai spune Burnete.

Companiile au susținut încă din primul moment eforturile autorităților de a gestiona pandemia COVID 19, prin donații care să sprijine sistemul medical pentru asigurarea unei îngrijiri cât mai bune pentru pacienți, sprijin acordat achiziției de teste și orice a fost nevoie pentru a depăși criza. Știm că trebuie să facem din nou un ultim efort în încercarea de a relua viața normală. Revenim la normalitate, împreună, într-un parteneriat onest si transparent între toți actorii vieții publice, mai arată comunicatul Concordia.