Romanian Business Leaders are speranța că odată cu încheierea crizei politice și desemnarea unui nou ministru al Sănătății, Guvernul se va concentra pe nevoile populației și pe cele de redresare a economiei. Fereastra de oportunitate nu este mai mare de 6-12 luni și avem șansa ca, prin măsuri rapide și coerente, să devenim învingători în piața globală competitivă, și nu învinși, cu perspectiva multor ani de recuperare.

HotNews.roFoto: Hotnews

România are nevoie urgentă de un masterplan al ieșirii din criză care să ofere:

  • 1. Predictibilitate privind măsurile economice, precum și coerență, continuitate și transparență în aplicarea măsurilor de sprijin social și pentru economia aflată în dificultate;
  • 2. Măsuri de politică publică care să susțină vaccinarea, dar și comunicare profesionistă, coerentă și susținută pro-vaccinare.

De asemenea, considerăm esențială existența unor acțiuni programate, clare, de susținere a capacității sistemului sanitar și criterii mai obiective și mai granulare de impunere și de ridicare a restricțiilor, care să țină cont de gradul de vaccinare, de imunizare, de accesul la testare a populației și care să sprijine repornirea economiei.

„Ca întotdeauna, suntem pregătiți să ajutăm. Suntem alerți, facem analize și propuneri, lucrăm neîncetat. Cerem în schimb, ca și până acum, transparență și predictibilitate”, a spus Dragoș Petrescu, Președinte RBL.