La câteva zile după ce ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a spus că programul de Promovare a Exporturilor are probleme grave și că exporturile n-ar trebui sprijinite doar pentru un grup privilegiat de firme, Mihai Ionescu membru în Consiliul de Export îi răspunde în termeni extrem de duri, din care nu lipsesc expresiile ”călău-procuror”, ” retardat de la școala de oligofreni”, „ministrul – analfabet” și alte asemenea expresii. Mesajul conține greșeli de gramatică și de exprimare, unele probabil strecurate din graba redactării textului.

Mihai Ionescu - ANEIRFoto: YouTube

Redăm mai jos mesajul lui Mihai Ionescu, având antetul Consiliului de Export al României:

”Exact la o săptămână după ce organizațiile patronale și profesionale din Consiliul de export al României au solicitat public demiterea ministrului economiei, acesta – când partidul din care face parte și-a reconfirmat prezența în coaliația de guvernare – a organizat o conferință de presă în care a condamnat la moarte exportul românesc.

„Călăul – procuror” a pus la cale procesiunea de acuzare nu în incinta ministerului (pe care vremelnic îl conduce), ci în plină stradă, printre claxoanele mașinilor! Probabil i-a lipsit inspirația să invite auditoriu într-un cimitir!

„Ministrul – analfabet” (cu zero experiență în economie și zero experiență în management public) a invocat niște cifre dintr-un așa-zis Raport de control al ienicerilor săi, fără să fi ascultat și partea acuzată.

În viziunea acuzatorului Programul de promovare a exporturilor (care funcționează în forme diferite de când este România modernă) a fost creat chipurile în beneficiul patronilor care fac turism pe banii statului și pentru îmbogățirea firmelor care organizează Pavilioanele naționale de la târgurile internaționale, întregul program fiind creația „ciumei roșii” care l-a legiferat în forma actuală în anul 2002.

Și un retardat de la școala de oligofreni poate conștientiza că un patron nu este atât de pervers încât să care cu el la târguri tablouri de automatizări de sute de kg sau garnituri de mobilă de zeci de m.c., cheltuind zeci de mii de euro pentru pregătirea mostrelor–unicat, cu scopul de .... a face turism 3 zile la un târg în Africa sau în Asia.

Cât privește așa zisele „contracte fabuloase” semnate de minister cu firmele care organizează Pavilioanele naționale (în care exportatorii își prezintă produsele), ele includ cca 90% cheltuielile datorate organizatorilor externi ai târgurilor pentru chiria spațiului, amenajarea standului etc.

Din aceiași stirpe partinică au avut parte exportatorii români de un ministru la fel de „inovativ” (ridicat la vremea respectivă la rangul de vice–premier), care a scos peste noapte o Ordonanță aberantă, în urma căreia statul nu a mai putut recupera TVA-ul de la plățile externe (România pierzând astfel milioane de euro), fiind necesar ca imediat ce respectivul personaj și-a pierdut demnitățile să se anuleze Ordonanța în cauză.

Iată că acum actualul ”ministru ong-ist” (care îți imaginează că economia țării se poate conduce ca un ONG) a anunțat o iminentă Ordonanță de înmormântare a Programului de promovare a exporturilor.

Ne bazăm pe rațiunea șefilor lui administrativi (Viceprim – ministru Dan BARNA și a Premierului Florin CÎȚU), cărora le-am solicitat - în scris - să se consulte cu mediul de afaceri pentru a nu da curs aberației puse la cale de subalternul lor”

N.Red. Sublinierile aparțin redacției