Ether, criptomoneda folosită de platforma Ethereum, a înregistrat luni a doua sa cea mai mare creștere de preț din ultimii doi ani, depășind pragul de 4.000 de dolari pentru prima dată, relatează Market Insider.

EthereumFoto: Sorapop Udomsri / Panthermedia / Profimedia Images

Prețul monedei virtuale a Ethereum a crescut cu 7% în 24 de ore, aceasta ajungând să fie tranzacționată cu un preț record d 4.165 de dolari, potrivit datelor de la CoinMarketCap.

Noul preț a fost atins după ce valoarea ether a crescut cu 16% în doar 5 zile, trend alimentat probabil de anunțul Ethereum că dorește să se listeze pe bursă.

Compania a depus deja cerere pentru a lista un ETF (Exchange Traded Fund) bitcoin, Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite amânând luarea unei decizii până în luna iulie.

Tot mai mulți investitori pariază pe creșterea ether datorită aplicațiilor sale descentralizate și folosirii acestei monede virtuale pentru tranzacționarea tokenurilor nonfungibile (NFT).

„Potențialul aplicațiilor financiare descentralizate de a înlocui anumiți intermediari cu contracte digitale continuă să fie tot mai mult recunoscut de sectorul bancar tradițional”, afirmă Paolo Ardoino, CTO (Chief Tehnology Officer) la Bitfinex, un exchange de criptomonede din Hong Kong.

„Multitudinea de tehnologii descentralizate ar trebui comparată cu o forță tehnologică a naturii care va continua să perturbe sectorul financiar și alte afaceri”, mai precizează acesta.

Prețul ether a scăzut ușor în ultimele ore, criptomoneda fiind tranzacționată cu puțin peste 4.000 de dolari în momentul publicării acestui articol.

Citește și: