Bursa din New York a scăzut brusc miercuri, deoarece piața se temea că economia SUA se supraîncălzește după ce cifrele inflației din aprilie au fost mai mari decât se așteptau specialiștii, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Dow Jones a scăzut cu 1,99% până la 33.587,66 puncte, cea mai mare scădere dintr-o sesiune din ianuarie.

Nasdaq a scăzut cu 2,67%, până la 13,031,68 puncte, cea mai proastă sesiune din martie.

S&P 500 a scăzut cu 2,14% până la 4.063,04 puncte, cea mai mare scădere din februarie.

Inflația, măsurată prin indicele prețurilor de consum IPC, a atins 0,8% în luna aprilie, de la o lună la alta, potrivit Departamentului Muncii. Peste douăsprezece luni, creșterea prețului a atins 4,2%, cea mai mare cotă din ultimii 13 ani.

Această cifră a surprins analiștii care se așteptau la o creștere mai modestă a prețurilor pentru luna respectivă, de numai 0,2%.

Acesta ridică întrebări cu privire la o ajustare la politica monetară a Rezervei Federale (Fed) care a susținut economia SUA de la începutul pandemiei datorită ratelor cheie scăzute și a unui vast program de răscumpărare a activelor.

"Chiar dacă Fed repetă iar și iar că este gata să lase creșterea inflației, considerând că saltul este temporar, piața a anunțat astăzi că nu crede acest mesaj", a spus Art Hogan de la National Holdings.