O măsură bună ar fi scăderea impozitului de la 10% la 1% coroborată cu reținerea la sursă ar ajuta piața de capital, a declarat Horia Gustă, președinte al Asociației Administratorilor de Fonduri (AAF). „Aceste două măsuri, în opinia noastră, vor aduce foarte mulți bani care au luat calea investițiilor în piețe străine și în criptomonede. Cred că în acel moment vom fiscaliza foarte mulți bani”, a spus el, în cadrul unei conferințe organizată de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Ăsta este un argument extrem de important pe care l-am pus pe masa Ministerului de Finanțe: fiscalizarea banilor care sunt plecați astăzi către platforme de investiții din afara țării și către criptomonede cu sume extrem de mari. Se estimează că sunt câteva miliarde de euro plecare din România în această zonă. Această măsură credem că ar crește foarte mult valoarea activelor în administrare și numărul investitorilor în această industrie”, a explicat președintele AAF.

Pe de altă parte, spune el, este nevoie de companii la bursă.

„Credem că este necesară o legislație care lipsește astăzi complet a REIT. Astăzi vin companii la bursă care au expunere imobiliară dar ne uităm în jurul nostru: aproape toate țările din Europa au o legislație, iar la noi lipsește. Poate o modalitate de a dezvolta industria pe lângă numărul de companii ar fi aceea a extinderii plajei de instrumente în care fondurile să investească”, a mai spus Horia Gustă.