Horia Gustă (AAF): Scăderea impozitului pe venit de la 10% la 1% coroborată cu reținerea la sursă ar ajuta piața de capital

de F.B.     HotNews.ro
Joi, 20 mai 2021, 12:27 Economie | Finanţe & Bănci


Horia Gusta - AAF
Foto: facebook
O măsură bună ar fi scăderea impozitului de la 10% la 1% coroborată cu reținerea la sursă ar ajuta piața de capital, a declarat Horia Gustă, președinte al Asociației Administratorilor de Fonduri (AAF). „Aceste două măsuri, în opinia noastră, vor aduce foarte mulți bani care au luat calea investițiilor în piețe străine și în criptomonede. Cred că în acel moment vom fiscaliza foarte mulți bani”, a spus el, în cadrul unei conferințe organizată de News.ro.

„Ăsta este un argument extrem de important pe care l-am pus pe masa Ministerului de Finanțe: fiscalizarea banilor care sunt plecați astăzi către platforme de investiții din afara țării și către criptomonede cu sume extrem de mari. Se estimează că sunt câteva miliarde de euro plecare din România în această zonă. Această măsură credem că ar crește foarte mult valoarea activelor în administrare și numărul investitorilor în această industrie”, a explicat președintele AAF.

Pe de altă parte, spune el, este nevoie de companii la bursă.

„Credem că este necesară o legislație care lipsește astăzi complet a REIT. Astăzi vin companii la bursă care au expunere imobiliară dar ne uităm în jurul nostru: aproape toate țările din Europa au o legislație, iar la noi lipsește. Poate o modalitate de a dezvolta industria pe lângă numărul de companii ar fi aceea a extinderii plajei de instrumente în care fondurile să investească”, a mai spus Horia Gustă.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





10388 vizualizari

  • -1 (5 voturi)    
    si totusi ... (Joi, 20 mai 2021, 12:37)

    jorj_bv [utilizator]

    Acum se ia 10% din dobanda bancara care nu acopera inflatia si sa vrei sa scazi la nimic specula bursiera (ca asa se dau tunurile, pariezi daca o stire prabuseste sau ridica o companie sau intreaga piata).
    • +3 (3 voturi)    
      ///// (Joi, 20 mai 2021, 13:24)

      GemstonePig [utilizator] i-a raspuns lui jorj_bv

      Ar fi o mare realizare 10% cu retinere la sursa (adica retine firma de tranzactionare) , sunt o multime de oameni care nu ar mai trebui sa depuna anual declaratia unica pentru investitii de cateva mii de lei sau euro.
      • -1 (3 voturi)    
        Totusi el vrea si 1% (Joi, 20 mai 2021, 14:46)

        jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

        adica nimic. Beneficiez de ceva tranzactii, dar totusi deja sistemul de taxare e debalansat.
  • +2 (2 voturi)    
    taxe ? (Joi, 20 mai 2021, 18:15)

    rick777 [utilizator]

    sa zicem : am venit 100 lei = platesc 25 % CAS si 10 % CASS = total 35 % .
    Ramin cu 65 de lei ( 65 % ) = platesc alte 10 % taxa pe venit = 6,5 lei si ramin cu 58 ,5 lei .
    Adica am platit 41,5 lei ( 41,5 % ) in taxe .
    Sa zicem ca investesc cei 58,5 lei ramasi .
    Daca am un cistig de 10 lei va trebui sa platesc taxe dinnou . 10 % dinnou pe acest cistig !
    Cum am platit deja taxe = 41,5 % ! din venit = intrebarea mea este de ce trebuie sa platesc dinnou si dinnou taxe ? Sintem prea taxati !
    • 0 (2 voturi)    
      Pentru ca sunt altii care nu sunt angajati (Joi, 20 mai 2021, 18:44)

      jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui rick777

      Aia sunt taxati cel mult la nivelul salariului minim.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by