Proiectele din PNRR vor fi implementate de ministere, a declarat premierul Florin Cîțu, la Radio Guerrilla. "Nu au legătura doar cu ministerul domnului Ghinea. Ministerul domnului Ghinea doar face raportări la Comisia Europeană în ceea ce privește evoluția acestui program. Programul este aprobat de premier. Nu are legătura nicio legătura cu niciun membru din cabinet", a spus Cîțu.

Florin CituFoto: Guvernul Romaniei

Potrivit acestuia, o să fie un comitet interministerial care evaluează, condus tot de premier: "Lucrurile sunt foarte clare".

"Și PNRR, ca multe programe pe care le derulăm cu UE au o componenta politica pe partea de reforme. PNRR are două componente. reformă și investiții. Toate țările au același lucru. Este un plan de reziliență, de reforma de redresare. România este în urma cu reformele, deci nu este o problemă pentru noi să punem reformele pe hârtie", a afirmat el.

Potrivit acestuia, primul spital va fi gata în 2023-2024, finanțat de PNRR.

"Sunt anumite proiecte pe care le vom baga în PNRR. Trebuie să fie proiecte mature. Un proiect de investiții trebuie să aibă deja studiu de fezabilitate deja făcut. Să aibă o componenta de verde și digitalizare. Este un program care nu are culoare politică", a mai afirmat premierul.