Nayib Bukele, președintele micului stat El Salvador din America Centrală, spune că va legaliza Bitcoin ca mijloc de plată în țară, statul devenind astfel primul din lume care legalizează Bitcoin și ar circula alături de moneda oficială, dolarul american, potrivit BBC. Nayib Bukele spune că Bitcoin va facilita trimiterea acasă a banilor câștigați de cei peste două milioane de salvadorieni care lucrează în străinătate. „Pe termen scurt, acest lucru va genera locuri de muncă și va contribui la creșterea incluziunii financiare”, a declarat Bukele la o conferință în Florida, adăugând că ar putea stimula și investițiile în țară.

Nayib BukeleFoto: Wikipedia

El a spus că va trimite proiectul de lege Congresului săptămâna viitoare. Dacă acesta va trece, o bună parte din cei 70% din salvadorieni care nu au conturi bancare și-ar deschide unul, a spus președintele.

Economia El Salvador se bazează în mare măsură pe remitențe sau pe banii trimiși acasă din străinătate, care reprezintă aproximativ 20% din produsul intern brut (PIB) al țării. Cei două milioane de salvadoreni care trăiesc în afara țării, trimit anual acasă eeste 4 miliarde de dolari.