Provocarea este să ținem cheltuielile sub control, a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor, în cadrul unui eveniment organizat de Bursa de Valori București (BVB) și Envisia. “Avem cheltuieli legate de combaterea pandemiei, atât pentru măsurile suport, cât și în zona de sustinere a cheltuielilor pe care Ministerul Sănătății le are”, a spus el.

Alexandru NazareFoto: YouTube

• La cheltuielile de personal observăm o ușoara scădere. După trimestrul II, după luna a patra, a cincea, observăm o ușoară scădere. Este un lucru foarte bun.

• Cu rambusările de TVA suntem la 12,2 miliarde, la nivelul anului tercut.

„În momentul de față ne îndreptăm în direcția potrivită. Datele, premisele pe care am lucrat până acum au fost validate de Comisie. Mai sunt foarte multe lucruri de făcut, reforme de făcut. Multe sunt deja în componentele ministerelor care fac parte din PNRR”, a mai afirmat Nazare.

Un aspect foarte important, spune el, a fost ridicarea perspectivei de la negativ la stabil în privința S&P.

„Am avut dialoguri cu toate agențiile de rating, am prezentat măsurile pe care le-am luat până la aprobarea bugetului și toate acestea au rezultat în ridicarea perspectivei. Suntem în dialog și o să vedem ce se întâmplă și în privința noii valori din toamnă, dar suntem optimiști că suntem în direcția bună”, a precizat ministrul Finanțelor.