Peste 1 miliard de dolari au fost cheltuiți pe carduri Visa conectate la criptomonede în prima jumătate a anului 2021, conform unui anunț publicat pe site-ul propriu. Conform unui studiu citat de Visa, 55% dintre persoanele din SUA cu vârsta cuprinsă între 18-34 de ani intenționează să cumpere bitcoin în următorii 5 ani (comparativ cu 32% în 2017).

CriptoFoto: VISA

“În prezent, valoarea cripto-activelor deținute în portofelele digitale reglementate este de ordinul a sute de miliarde. Pentru zecile de milioane de utilizatori ai acestor platforme, una dintre cele mai simple metode de a utiliza criptomonedele este prin intermediul unui card Visa”, menționează sursa citată.

Conform Visa, aceste programe nu solicită niciunui comerciant, fie că este o cafenea, o curățătorie de haine sau un magazin alimentar, să accepte direct criptomonedele la plată.

“Plata este similară oricărei plăți contactless, fără a fi necesară o actualizare a modului în care se face acceptarea la plată a cardurilor acum, fie din punctul de vedere al terminalului utilizat sau al cheilor de criptare folosite”, conform anunțului.