Este nevoie de un nou proces de rescriere a Codului Fiscal, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimii 5 ani, este de părere Dan Manolescu, președintele Camerei Consultanților Fiscali (CCF). „Pare că am ajuns iar în situația în care eram acum vreo 6 ani când discutam în Parlament actualele legi ale Codului fiscal și Codului de procedură fiscală. Lucrurile au evoluat foarte mult. Cel puțin în zona de contribuții avem o transformare fundamentală. Lucrurile sunt total reașezate”, a spus el, în cadrul unui eveniment organizat de Monitorul Oficial.

Dan Manolescu, președintele Camerei Consultanților FiscaliFoto: Hotnews

Potrivit acestuia, o serie întreagă de alte modificări care au apărut în toată această perioadă cred că ar face necesară o reîncepere a acestui proces de discuție cu privire la Codul fiscal, cel puțin.

„Ne-am dori ca la nivel e minister să existe mai mult timp disponibil pentru a avea discuții și dezbateri cu privire la legislația fiscală din momentul actual. Să sperăm că se va găsi acest timp în perioada următoare pentru că ne-am cam săturat de pandemie. Că trece, că nu trece, lucrurile merg înainte”, a mai arătat președintele Camerei Consultanților Fiscali.

• Toate aceste cheltuieli pe care le-am făcut în această perioadă cred că trebuie cumva acoperite și, la un moment dat, cred că trebuie să vedem cum facem să obținem banii pentru acoperirea acestor sume.