Firmele de investiții ale super-bogaților planetei investesc tot mai mult în criptomonede, 15% dintre acestea achiziționând deja monede digitale și alte 45% afirmând că analizează să facă acest lucru în viitor, relatează Markets Insider.

bitcoinFoto: Unsplash.com

Constatarea a fost făcută de un studiu publicat miercuri de banca de investiții Goldman Sachs pe baza chestionării a 150 de birouri de familie - firme de investiții ce gestionează averile familiilor foarte bogate.

„Mulți dintre respondenți consideră criptomonedele drept o modalitate de poziționare față de inflația mai ridicată, dobânzile de referință scăzute și alte evoluții macroeconomice ce au urmat unui an de politici monetare și fiscale fără precedent”, notează studiul, făcând referire la pachetele de stimulare și relansare economică adoptate la nivel mondial din cauza crizei economice generate de pandemie.

Studiul a găsit de asemenea că interesul față de criptomonede a variat de la regiune la regiune, 24% din birourile de familie din Americi investind o parte a fondurilor în criptomonede, comparativ cu doar 8% în Asia, Europa, Orientul Mijlociu, și Africa.

În jur de 40% din respondenți au declarat că sunt îngrijorați de inflație pe măsură ce băncile centrale continuă să pompeze bani în economii și 45% au afirmat că analizează cumpărarea unor active digitale.

Însă 39% din firmele chestionate au declarat că nu sunt interesate și nu vor investi niciodată în domeniul crypto. Dintre acestea, aproape jumătate și-au motivat decizia prin volatilitatea ridicată a monedelor digitale.

Puțin sub 40% din birourile de familie au declarat că în prezent nu sunt mulțumite de elementele de infrastructură precum cele legate de tranzacționare și păstrare.

Din cele 150 de firme chestionate de Goldman, 22% gestionau active în valoare de 5 miliarde de dolari sau mai mult și 44% gestionau averi de o valoare situată între 1 și 4,9 miliarde de dolari.

„Discuțiile noastre cu birourile de familie arată că acestea sunt interesate nu doar de criptomonede ci și de inovarea din ecosistemul activelor digitale”, afirmă studiul Goldman Sachs.

Citește și: