Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei se situau la finele lunii februarie la nivelul de 25,24 miliarde de euro, in scadere cu 311 milioane de euro fata de luna anterioara. Potrivit datelor bancii centrale, scaderea s-a datorat unor iesiri de 1,75 miliarde de euro, in vreme ce intrarile au totalizat 1,44 miliarde de euro.

Intrarile au fost reprezentate de modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, venituri din administrarea rezervei internationale.

In acelasi timp, iesirile au reprezentat plati catre Comisia Europeana, plati, rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Economiei si Finantelor, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale.

Rezerva fizica de aur s-a mentinut la 103,7 tone, dar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut la 2,12 miliarde de euro, ceea ce face ca rezervele internationale ale BNR, valute plus aur, sa se situeze la 27,37 miliarde de euro.

Platile scadente in luna martie in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Economiei si Finantelor insumeaza 80 de milioane de euro.