Furtunile care au „măturat” zone întinse din regiunea Moldovei, în cursul după-amiezii de ieri și a nopții au cauzat întreruperea energiei la aproximativ 18.000 de consumatori, spune Delgaz Grid, într-un comunicat de presă. S-a reușit restabilirea alimentării cu energie a peste 40 de localități.

Curent electricFoto: Hotnews

"Continuăm să lucrăm pentru realimentarea cu energie a circa 1.000 de clienți din 9 localități din jud. Iasi, Vaslui, Bacău, Neamț și Suceava", spune compania, parte a grupului E.On.

Vremea nefavorabilă, menționează comunicatul, a cauzat și un număr triplu de deranjamente individuale și colective în rețelele de joasă tensiune ce alimentează în mod direct consumatorii casnici, comparativ cu o zi obișnuită.

"Intervenim în continuare pentru remedierea avariilor din toate rețelele electrice ca urmare a ruperii conductoarelor sau stâlpilor, prin căderea unor copaci peste liniile electrice aeriene sau înlocuirea elementelor de izolație și a transformatoarelor lovite de fulgere etc.", conform Delgaz Grid.

  • Întrucât în unele zone conductoarele sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, atragem atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care îl reprezintă atingerea lor în cazul pătrunderii persoanelor în vecinătatea acestora.
  • Totodată, vegetația adusă de vânt în rețelele electrice și stâlpii avariaţi, aflaţi într-un echilibru precar, pot genera accidente grave în eventualitatea căderii acestora și de aceea este necesar să fie apelat Dispeceratul de Urgență al companiei noastre la 0800 800 929.

"Și pentru astăzi meteorologii au emis o avertizare de instabilitate atmosferică pentru jud. Iași, Bacău și Vaslui, fiind prognozate averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului", conform sursei citate.