Guvernul vrea să majoreze cuantumul tichetelor de creșă și de masă, conform unor proiecte de ordin ale Ministerului Muncii. Astfel, tichetele de creșă vor urca cu 10 lei, la 490 lei, iar cele de masă cu 8 bani, la 20,09 lei. Valorile nominale se vor aplica și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2022 respectiv, februarie 2022 și martie 2022.

HotNews.roFoto: Hotnews

Proiect ordin tichet de creșă

Proiect ordin tichet de masă

Tichetele de creșă reprezintă avantaje salariale, sunt impozabile, dar nu se cuprind în baza de impozitare lunară a contribuțiilor sociale obligatorii.

Conform legii, valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabilește prin înmulțirea ultimei valori nominale indexate a unui tichet de masă cu indicele creșterii prețurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Național de Statistică, calculat ca raport între nivelul mediu realizat al acestui indice pe ultimul semestru constituit din 6 luni calendaristice întregi, începând cu luna februarie 2019, și nivelul mediu al aceluiași indice pe penultimul semestru.