Mașinile hibride: cum funcționează? Nu există un singur tip de mașină hibridă. Îți spunem astăzi câte sunt, când au apărut și ce fel de tehnologie folosesc După gaz și energie electrică, scumpirea căldurii este inevitabilă în București CNCD: Condiţia impusă la angajare ca un candidat să aibă domiciliul într-o anumită localitate e discriminatorie Vaccinat, vindecat sau testat: Noile reguli valabile în Germania ​Mărturia unui militar: În Afganistan, oricine te poate ucide, copii și femei au arme ascunse 20 de imagini spectaculoase de pe Marte România, imigrația și azilul afganilor Cum arată cel mai scump apartament din cel mai nou hotel de lux din București.

Business ReportFoto: Colaj foto

Mașinile hibride: cum funcționează? Nu există un singur tip de mașină hibridă. Îți spunem astăzi câte sunt, când au apărut și ce fel de tehnologie folosesc.Toyota Prius a fost, pentru o bună perioadă de timp, definiția hibridizării. Modelul producătorului japonez a reușit să devină celebru la nivel global și să dea tonul unor schimbări ireversibile la nivelul industriei. Dar apariția mașinilor cu sistem hibrid de propulsie nu a avut loc în 1997, anul lansării lui Prius, ci cu mult mai devreme.

Astăzi, tehnologia le-a permis constructorilor să experimenteze, iar pe piață găsești hibrizi în diferite forme și versiuni: hibrizi în serie, hibrizi în paralel, micro-hibrizi și nu numai.

Din acest material vei afla despre toate sistemele folosite azi în industria auto, dar și despre cum au evoluat ele de-a lungul secolelor, scrie AutoCritica.ro

După gaz și energie electrică, scumpirea căldurii este inevitabilă în București. Cifrele care-i dau fiori lui Nicușor Dan: crește prețul la populație sau secătuiește bugetul cu o subvenție mai mare? Prețul gazelor naturale a explodat, după cum se știe deja, iar afectați sunt și producătorii de energie termică ce livrează apă caldă și căldură în sistem centralizat. Situația din București va fi cel puțin delicată în această iarnă, și totul depinde de rezultatul negocierilor pe prețul gazelor, care au început deja. O scumpire de câteva zeci de procente a prețului gigacaloriei plătit de populație pare inevitabilă, iar singura soluție alternativă a primarului Capitalei este să crească subvenția, pe care însă o plătește cu greutate și acum. Pentru cei mai puțin familarizați cu situația sistemului de termoficare din București: cele patru centrale electrice de termoficare ale Elcen din București (CET Vest, Sud, Progresu și Grozăvești) ard gaze pentru a produce energia electrică și termică. Pe cea din urmă o livrează în sistemul de conducte ale Termoenergetica (fosta RADET) de unde ajunge în final, prin punctele termice, în caloriferele din apartamente și din clădirile administrative din oraș, scrie Economica.net.

CNCD: Condiţia impusă la angajare ca un candidat să aibă domiciliul într-o anumită localitate e discriminatorie. Introducerea, într-un anunț de angajare, a unei condiții specifice legată de localitatea de domiciliu a candidaților este discriminatorie, potrivit Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Astfel, prin introducerea obligației de a avea domiciliul într-o anumită localitate, angajatorul nu face altceva decât să le îngrădească dreptul la muncă celor care vor să se angajeze și care nu o îndeplinesc.

Potrivit Hotărârii CNCD nr. 446/2021, o persoană a vrut să se angajeze ca îngrijitor la o școală dintr-o localitate de la periferia Bucureștiului, dar i s-a refuzat angajarea, deoarece nu îndeplinea una dintre condițiile ce apăreau în anunțul de angajare, respectiv nu avea domiciliul în localitatea respectivă.

Mai exact, cererea și dosarul de înscriere i-au fost respinse pe motiv că nu îndeplinește condiţia de domiciliu în localitatea în care se află și școala. Ca fapt divers, o altă condiție specifică pe care trebuia s-o îndeplinească orice candidat la acest post era abilitatea de comunicare cu copiii și părinții, potrivit avocatnet.ro

Vaccinat, vindecat sau testat: Noile reguli valabile în Germania. În Germania, oamenii care au fost vaccinați de două ori, cei care pot prezenta un test negativ și cei care s-au vindecat de coronavirus pot circula în mare parte liber de acum înainte. Nevaccinații, sub presiune. Multă vreme, germanii au fost derutați de multitudinea de reguli de combatere a coronavirusului, care variau de la un land la altul. Situația se schimbă însă în mod semnificativ începând de luni, 23 august.

De acum înainte, oricine dorește să pătrundă în interiorul unui restaurant sau al unei cafenele, să meargă la cinematograf sau la piscină, trebuie să fie complet vaccinat (cu două doze), să dovedească faptul că s-a vindecat de coronavirus sau să aibă un test negativ la zi. Însă cum se pune în aplicare noul regulament? Pentru a afla acest lucru, am vizitat o brutărie dotată cu zonă de cafenea, luni, în cartierul Steglitz din Berlin. În brutăria Junge sunt doar câțiva clienți, mai cu seamă persoane în vârstă.

Într-adevăr, vânzătoarea solicită testul sau certificatul de vaccinare. O privire aruncată pe certificatul digital UE ”CovPass” este suficientă pentru ea. Clienții de lângă mine, cu toții fie vaccinați, fie testați, par să se fi adaptat la noua situație. Totuși, cafeneaua cere și înregistrarea în aplicația Luca, care înlesnește urmărirea contactelor, scrie DW.

​Mărturia unui militar: În Afganistan, oricine te poate ucide, copii și femei au arme ascunse. Raul Simion a făcut parte din forțele românești pentru Operațiuni Speciale, Batalionul 53 Comando. A participat la patru minsiuni în Afganistan, din 2008 până în 2016, și a lucrat chiar cu armata afgană care a capitulat în fața talibanilor după retragerea NATO.

Militarul a povestit la Newsweek LIVE că, în patrulele prin localitățile afgane, trebuia să fie mereu în stare de alertă, pentru că orice persoană cu care se întâlnea putea deveni un atacator.

„E un război care nu are legătură cu ce am învățat despre cel modern. Nici nu știi de unde de atacă, de sub ce fustă scoate o pușcă, poate o femeie de omoară, poate un copil”, a povestit Raul Simion pentru Newsweek.ro

20 de imagini spectaculoase de pe Marte. De aproape un sfert de secol, omenirea duce pe Marte vehicule capabile să exploreze planeta vecină, dar și să trimită înapoi imagini tot mai clare cu peisajele de la suprafața ei. Până în aprilie 2021, doar vehiculele trimise de NASA făceau acest lucru, dar acum li s-a alăturat și un rover chinez.

Din seriile de imagini trimise înapoi de camerele de pe rovere, de multe ori captate pe parcursul mai multor zile marțiene, echipele care se ocupă de controlul misiunilor alcătuiesc panorame și fotografii care scot în evidență forme de relief, formațiuni geologice sau pur și simplu peisaje impunătoare de pe Planeta Roșie.

Am selectat, mai jos, 20 dintre cele mai interesante astfel de imagini publicate de NASA de-a lungul timpului, și, ca bonus, una dintre puținele imagini trimise de nou-veniții în cursa roverelor de pe Marte, agenția spațială chineză, scrie MindcraftStories.

România, imigrația și azilul afganilor. România se pregătește pentru a face față unui număr de refugiați fără precedent, după ce talibanii au preluat controlul Afganistanului, iar oficiali Frontex (Agenția europeană de frontieră) au atras atenția că țara noastră s-ar putea afla pe noua rută de intrare a migranților în UE. Reinstalarea la putere a talibanilor va genera un flux de refugiați ale cărui proporții ar putea fi similare, se tem liderii UE, celui din 2015 – 2016, când s-a înregistrat ultima mare migrație spre Europa.

România înregistrează o creștere constantă a numărului de imigranți, începând din 2017, dar evoluția nu este îngrijorătoare, a declarat pentru cursdeguvernare.ro comisarul de poliție Ermina Mihai, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul general pentru Imigrări (IGI).

Cifrele arată însă că evoluțiile din ultimele luni au dus deja la depășirea capacității actuale a României de a le oferi oferi găzduire refugiaților, iar situația s-a deteriorat semnificativ, comparativ cu anul trecut, scrie cursdeguvernare.ro

Cum arată cel mai scump apartament din cel mai nou hotel de lux din București. Vechea clădire a băncii Marmorosch – Blank din Centrul Istoric al Capitalei, devenită cel mai nou hotel de lux din București, după o investiție de 42 de milioane de euro, are un apartament prezidențial care poate fi închiriat cu 1.200 de euro pe noapte, iar seiful fostei bănci, păstrat în întregime, a fost transformat în bar.

Hotelul de 5 stele Marmorosch Bucharest are un total de 217 camere, care amintesc de perioada interbelică, cu tavane înalte și ferestre mari și o capacitate totală de aproape 200 de persoane.

Încă de la intrare, clădirea impresionează prin scara monumentală din marmură, conservată în întregime, precum și prin parter, care a fost transformat în recepție și restaurant, scrie Startupcafe.ro