O familie din Alba Iulia a primit sâmbătă o factură la energie electrică de 27.808 lei pentru un consum de 39.313 kwh în perioada 12 iulie 2021 – 10 august 2021, scria sâmbătă alba24.ro.Care este reacția social acceptată când primești o factură de 27.808,13 lei, sâmbătă după-masa?” este mesajul postat de unul dintre membrii familiei, pe contul de Facebook, împreună cu factura, care e scadentă în data de 7 septembrie 2021. Răspunsul Electrica Furnizarea venit luni: factura de peste 27.000 de lei din Alba Iulia a fost emisă eronat

Foto:

Factura de peste 27.000 de lei primită de un client din Alba Iulia a fost emisă eronat, ca urmare a unei anomalii de pe lanţul de facturare, se arată într-un comunicat al Electrica Furnizare, remis, lAgerpres. "Electrica Furnizare informează cu privire la cazul clientului din Alba Iulia, care a primit o factură în valoare de 27.808,13 lei, ca urmare a unei anomalii pe lanţul de facturare şi în sistemul informatic. Electrica Furnizare precizează că factura menţionată în cadrul articolelor de presă este o factură cu caracter de regularizare, emisă în baza citirii efectuate de către operatorul de distribuţie zonal", se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor companiei, din cauza unei anomalii pe lanţul de facturare şi în sistemul informatic, factura în cauză a fost transmisă automat, în mod eronat, către client.

Astfel, Electrica Furnizare a luat decizia de a storna factura până la clarificarea modului de funcţionare a întregului lanţ de facturare, inclusiv a contorului de la locul de consum în cauză.